Ak Partili Vekillerin duymadığı çığlığa İtalyanlar kulak verdi

Kapaklı-Çerkezköy sınırlarında kurulması planlanan termik santrale karşı verilen mücadelenin sembolü haline gelen ve aylardır Ankara'dakilere sesini duyurmaya çalışan Pınarçalı Fevziye teyzenin

GÜNDEM 9.04.2018 11:23:00 0
Ak Partili Vekillerin duymadığı çığlığa İtalyanlar kulak verdi

Pınarçalı kadınlarla birlikte termik santrale karşı yoğun bir mücadele veren Pınarçalı Fevziye Teyzenin çığlığını Ankara’dakiler duymazken, Fevziye Teyze’nin çığlığına İtalyanlar da kulak verdi.

 

 

BU MÜCADELEYİ HABER YAPTI

 

Çerkezköy'ün Pınarça Köyü'nde ormanlık alana kurulmak istenen kömürlü termik santrale karşı verilen çekilen videosu 1 milyondan fazla kişi tarafından izlenen Fevziye Buğa, İtalya’nın da dikkatini çekti.  Çerkezköy-Kapaklı sınırlarında yerleşim alanına kurulması planlanan kömürlü termik santrale karşı Pınarça halkının verdiği haklı mücadele, toprağına, suyuna, havasına sahip çıkması İtalya devlet televizyonu  Rai kanalında haber oldu. İtalyan gazeteci Carmela Giglio Pınarça köyüne gelerek bu mücadeleyi haber yaptı. Fevziye Buğa ve Pınarçalı kadınlarla görüşen İtalyan gazeteci Carmela Giglio, Pınarçalı kadınların çığlığını tüm dünyaya duyurdu.

 

 

“KÖYÜMÜZE KURDURTMAYACAĞIZ”

 

Pınarça’da yapılan çekimde, köylerinin çok yakınında bulunan ormanlık alana kurulması planlanan kömürlü termik santrali, Pınarça köyünün kadınların istemediği, bunun için mücadele ettikleri, Ankara'ya seslerini duyurmaya çalıştıkları anlatılırken, bu mücadelenin simgesi haline gelen Fevziye teyze ile Pınarçalı kadınların görüşlerine de yer verildi. Anne duyarlılığı ile toprağına, havasına, suyuna sahip çıkmaya çalışan kadınlar, “Tüm ihtiyaçlarımızı topraktan karşılıyoruz. Havamızı, toprağımızı kirletecek kömürlü termik santrale karşıyız ve köyümüze kurdurtmayacağız” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ