Trakya, şehidini sonsuzluğa uğurladı

 Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Pkk terör örgütü tarafından kurulan el yapımı patlayıcının imhası sırasında şehit olan 29 yaşındaki Uzman Çavuş Anıl Yalap, memleketi Kırklareli'nin Kof?

GÜNDEM 7.04.2018 18:47:00 0
Trakya, şehidini sonsuzluğa uğurladı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen 2 askerden Kırklarelili Uzman Çavuş Anıl Yalap, memleketi Kırklareli'nin nüfusu 900 olan Kofçaz ilçesinde binlerce kişinin katıldığı törenle sonsuzluğa uğurlandı.

 

 

ONBİNLERCE KİŞİ KATILDI

 

Uzman Çavuş Anıl Yalap'ın cenazesi, Cuma gecesi düzenlenen askeri törenin ardından uçakla Çorlu’ya, oradan da karayoluyla Kırklareli Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Cumartesi sabahı hastaneden alınan şehit Anıl Yalap'ın cenazesi baba ocağı olan Kırklareli'nin Kofçaz ilçesine bağlı Tastepe köyüne getirilerek helallik alındı. Ardından cenaze tören için Kofçaz Merkez Camii'ne getirildi. Buradaki törene Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 55'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Cihan Uzun, 5'inci Kolordu Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz, Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsonmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, şehidin annesi Kıymet, babası Elmas, kardeşleri Kemal ve Nuri ile binlerce kişi katıldı.

 

 

OĞLUNUN FOTOĞRAFINI ÖPTÜ

 

Çukurca'da şehit olan Anıl Yalap'ın 2 yıl önce asker olduğunu ve şehit olabileceği düşünerek sevgilisini bıraktığını söyleyen Kırklareli Müftüsü Hüseyin Demirtaş “Dün şehit ailemizi ziyaret ettim. Burada bana yaralı olduğu halde şehit arkadaşlarına ihanetlik olmasın diye geri döndüğünü ve sevgilisini, çocukları olduğunda yetim kalmasını istemediği için bıraktığını söylediler” diye konuştu. Cami bahçesine tekerlekli sedye ile gelen şehit annesi Kıymet Yalap, taziyeleri kabul ettikten sonra oğlunun tabutuna sarıldı. Oğlunun tabutun önündeki fotoğrafını öpen anne Yalap, “Annen kurban olsun sana yavrum. Doyamadım ben sana yavrum. Yavrum anneni görüyor musun burada?” diyerek gözyaşı döktü.

 

 

SONSUZLUĞA UĞURLANDI

 

Kofçaz Merkez Camii'nde Milli Bakanı Yılmaz'ın da katıldığı cenaze namazının ardından şehit Anıl Yalap'ın cenazesi omuzlarda cenaze aracına taşındı. Ardından askeri bando eşliğinde şehit Anıl Yalap Tastepe köyü mezarlığında gözyaşlarıyla sonsuzluğa uğurlandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ