2 hastaneye 'Anne dostu hastane' unvanı verildi

Trakya'da ilk olarak Çerkezköy ve Çorlu Devlet Hastanesi'ne "Anne Dostu Hastane" unvanı verildi. Hastane yöneticileri, çalışanlar, İl Sağlık Müdürlüğü idari personeli ve bakanlık

GÜNDEM 7.04.2018 17:07:00 0
2 hastaneye

Tekirdağ’da sağlık hizmetlerinin en uç noktaya kadar ulaşabilmesi gayreti içerisinde günün 24 saati sağlık ailesiyle birlikte çalıştıklarını belirten Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri “Yapmış olduğumuz hizmetin ne denli önemli ve ne denli kutsal olduğunun bilinci içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

 

 

DEĞERİNİN FARKINDAYIZ

 

Sağlıklı bir neslin en önemli basamaklarından biri olan “Anne ve Bebek Sağlığı”nın en süt seviyede tutulması ve geliştirilmesinin toplum sağlığı açısından değerinin ve bilincinin farkında olduklarını kaydeden yetkililer “Bu bilinç içerisinde “Anne Dostu Hastane” unvanını almak ve ilimiz sağlık hizmetlerine pozitif anlamda fayda sağlayabilmek için Bakanlığımıza Çerkezköy ve Çorlu Devlet Hastanesi olarak başvuruda bulunduk. Toplum açısından son derece önemli faydaları olması nedeniyle birçok kriterin yerine getirilebilmesi ve meşakkatli bir sürecin bizleri beklediğinin farkında olarak tam bir ekip anlayışıyla başta hastane yöneticilerimiz, hastane çalışanlarımız ve İl Sağlık Müdürlüğü yönetimi olarak çok ciddi bir sürecin içerisine girdik. Süreç içerisinde Bakanlığımızdan gelen ve ilgili kriterlerin yerine getirilmesi için bizleri yönlendiren ve çok değerli katkıları olan Bakanlık Koordinatörlerimizin talepleri ve destekleri doğrultusunda gece gündüz çalıştık” dedi.

 

 

TEKİRDAĞ HALKINA HAYIRLI OLSUN

 

Yapmış olduğunuz bu anlamlı çalışmaların karşılığını aldıklarını ve çalışmalar sonucunda “Trakya’nın ilk, Türkiye’nin 29 ve 30. Anne Dostu Hastaneleri olma” unvanını alarak bu başarıyı Tekirdağ’a kazandırdıklarını kaydeden yetkililer “Bugün İl Sağlık Müdürlüğümüz toplantı salonunda süreçte emeği geçen tüm personelimiz ve Bakanlık yetkililerimizle bu haklı gururu yaşadık. Sağlıklı anne ve sağlıklı bebeklerin sağlıklı bir toplumu oluşturacağı inancıyla Tekirdağ halkımıza hayırlı olsun” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU