"En doğru adayları seçip yolumuza devam edeceğiz"

Partisinin Çerkezköy İlçe Başkanlığını ziyaret eden CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, partililerle fikir alışverişinde bulundu. Ökten "Genel başkanımızın yaptığı son a?

GÜNDEM 6.04.2018 20:38:00 0

Partisinin Çerkezköy İlçe Başkanlığını ziyaret eden CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, partililerle fikir alışverişinde bulundu. Saat 15:00’da Çerkezköy’e gelen Recep Ökten, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve partililer tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan Camcı, partili partisiz herkesin sorunlarını ellerinden geldiğince çözmeye çalıştıklarını ifade ederek “Çerkezköy’de ilçe kongresi yaptık. Üyelerimiz bizi ve yönetim kurulu arkadaşlarımızı ikinci kez bu göreve layık gördüler” dedi. Yaklaşık 2.5 yıldır Çerkezköy’de ilçe başkanlığı yaptığını söyleyen Camcı, “Çerkezköy’de 10 sene sonra Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını diktik. Belediye başkanımız Çerkezköy’ün çehresini değiştirdi. Halkımızdan da çok olumlu tepkiler alıyoruz” dedi.

 

 

PERFORMANSI İŞİMİZİ KOLAYLAŞTIRIYOR

 

Çerkezköy’ün nüfusu her yıl 10-15 bin artan bir bölge olduğunu belirten Camcı “Devamlı bu konuda çok çalışmamız lazım. Belediyemizin de bu konuda projeleri var. Onlar da biz de çalışıyoruz. 16 Nisan referandumda gösterdiğimiz başarıyı önümüzdeki yerel seçimlerde de göstereceğimize inanıyoruz. Belediye başkanımızın performansı gerçekten bizim işimizi kolaylaştırıyor” dedi. Kapaklı ve Çerkezköy sınırlarında yapılması planlanan termik santrale de değinen Camcı “Termik santrale karşı elimizden gelen mücadelenin fazlasını veriyoruz. Ama parti olarak da kendimizi fazla göstermemeye çalışıyoruz. Bütün sivil toplum kuruluşları ile iletişim kuruyoruz” dedi. Çerkezköy’ün bir sanayi bölgesi olduğunu kaydeden Camcı “Zaten sanayinin verdiği bir kirlilik var. Bir de Çerkezköy’ün 2 kilometre yanına, termik santral yapmak istiyorlar. Bizim hep beraber mücadele vermemiz lazım” dedi.

 

 

“BÖYLE BİR SIKINTI İLE MÜCADELE EDİYORUZ”

 

Camcı, ÇED raporunda ‘Trakya havzasında yapılması düşünülen termik santralli bölgesi hava kalitesine olumlu etki edeceği ve en son teknoloji ile konulacağı, planlanacağını göz önünde bulundurarak biz bu işe başladık’ ibaresinin yer aldığını belirterek “Çerkezköy ve Kapaklı’nın havasını bu bacalar çekecek, temizleyecek. Öyle bir ibare var ki Çerkezköy’ün havasında çiçek açacak. Düne kadar gazetelerde akıllı kömür yanacak diye reklam veriyorlardı. Kömürün akıllısı nasıl olur bilmiyorum. Biz bunu dile getirdikten sonra artık akıllı kömür demiyorlar. Çerkezköy’de böyle bir sıkıntı ile mücadele ediyoruz” dedi.

 

 

“SEÇİM STARTIMIZI 20 OCAK’TA VERDİK”

 

Ziyarette konuşan CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, il ve ilçe başkanlığının en temel görevinin partisini seçime hazırlamak olduğunu dile getirerek “Biz seçim startımızı 20 Ocak’ta verdik. Bizim örgütlerimiz şu an sahada. Bizim en uç noktadaki partili görevlimiz sandık örgütlenmesi sorumlusu olacaktır” dedi. Ökten, Türkiye gündemine de değinerek “Türkiye açısından baktığımızda ilk etapta Afrin harekatı aklınıza gelebilir. Fakat 2002 yılından bu zamana kadar Ak Parti’nin siyasi çalışmalarını dikkate aldığımızda ilk göze çarpan ötekileştirme politikasıdır. Toplumda ciddi bir kutuplaşmanın yaratıldığını görüyoruz. Öyle noktalara geldi ki bazı bölgelerimiz de ciddi düşmanlıklar oluşmaya başladı. Bunlardan biz son derece rahatsızız. Bu coğrafyada yaşamanın bedeli önce birlik ve beraberlik içerisinde bütünlük sağlamaktır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her bireyin hukuk kuralları çerçevesinde yaşam hakkı vardır. Bu kurallar çerçevesinde biz bu bölgede çalışarak birbirimize sevgi ve saygıyla bağlanarak birlikte olmak zorundayız” dedi.

 

 

“EĞİTİM SİSTEMİ YAP BOZ HALİNE GELDİ”

 

Ökten sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendi vatanımızın sınırları içinde huzur içinde yaşamak ve geleceğe güvenle bakmak istiyoruz.  Fakat gelinen noktada Ortadoğu’da bitmeyen terör olayları, Afrin’de bir ülkeye karşı tehdit unsurları ve ülke içinde kutuplaşma ve sosyal anlamda da suç oranının yükselme var.  Hapishanelerde yatacak yer kalmadı. AK Parti’nin iktidara geldiği dönemlerde cezaevlerinde 60 bin küsür suçlu varken bugün 300 bini aşmış durumda” dedi. Eğitim sisteminin de 2003 yılından bu yana yapılan değişikliklerle yap boz haline geldiğini belirterek “Kendileri dahil ne yaptıklarını bilmiyorlar” dedi. Tekirdağ’ın kanser vakalarının en yoğun olduğu bölgelerden biri olduğunu kaydeden Ökten “Tekirdağ’daki kanser vakaları Türkiye ortalamasının üstünde. Adalete de baktığımızda adaletin olmadığını görüyoruz. Bir zamanlar Ak Parti’nin genel başkanı üstünlerin hukuku diyordu. Şimdi kendi hukukunu uygular hale geldi. Toplumda huzursuzluk ve kaygı her geçen gün artıyor” dedi.

 

 

“ACI BİR TABLO İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

 

Ekonomiye de değinen Ökten “Ekonomik verilere baktığımızda çok acı bir tablo ile karşı karşıyayız. Ak Parti’nin karnesi: 2002 yılında kamunun borcu 256 milyon TL iken bugüne baktığımızda 954 milyon TL. Vatandaşın borcu 6 milyon TL iken bugün 488 milyon TL borçlu. Ak Parti’nin iktidarında vatandaşın borcu borçla, devletin borcu borçla katlandı” dedi. Çerkezköy Belediyesi’nin çalışmalarından övgüyle bahseden CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten “Kızılpınar’ın nüfusu 40 bin oldu. Alt ve üst yapı, kanalizasyon oldu. Parklar kullanılır hale geldi. Kapalı spor salonları yapıldı” dedi. 2019 seçimlerinde aynı belediye başkanları ile devam edilip edilmeyeceğinin sorulması üzerine konuşan Ökten “Genel başkanımızın yaptığı son açıklamalarda merkezden atamaya sıcak bakmıyor. Adaylıkların tespiti konusunda il ve ilçe başkanların da görüşü alınacak. Şu an belli olan bir şey yok. En doğru olan adaylarımızı seçip yolumuza devam edeceğiz. Vahap başkan bölgesinde başarılı çalışmalar yapıyor. Bölgesinde başarılı bir başkan. Ben örgütümle uyumlu çalışmadan yanayım” dedi.

 

Haber / Ayşenur Aydın