5 derslikli ek binanın temeli atıldı

Ergene Vakıflar Mahallesi'nde Hayırsever Matra Yapı A.Ş.  tarafından yaptırılacak olan Vakıflar İlkokulu Ortaokulu'na 5 ek derslikli ek binanın temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma töre

GÜNDEM 6.04.2018 17:33:00 0
5 derslikli ek binanın temeli atıldı

Ergene Vakıflar Mahallesi’nde eğitim öğretim veren Vakıflar İlkokulu Ortaokulu’na 5 derslikli ek bina yapılacak. Matra Yapı A.Ş tarafından yaptırılacak olan ek binanın temeli düzenlenen törenle atıldı.

 

 

“CİDDİ ADIMLAR ATIYORUZ”

 

Vakıflar Mahallesi Muhtarı Vahdet Aksan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’un konuşma yapmasının ardından temel atma töreninde konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan “Bu temel atma törenleri insana gurur veren, hepimizi sevindiren gelişmeler. İlimizde güzel bir eğitim hamlesi gerçekleştiriyoruz. Eğitim kurumlarımızın fiziki şartlarını iyileştirmek adına ciddi adımlar atıyoruz” dedi.

 

 

“TEKLİ EĞİTİME GEÇECEĞİZ”

 

Tekirdağ genelinde gerek devlet, gerek yerel yönetimler gerekse hayırseverler tarafından yapımına başlanmış olan toplamda 65 okul projesinin olduğunu kaydeden Ceylan “Ergene’de ikili eğitim yapan 2 okulumuz var. Bu projenin bitimi ile tekli eğitime geçeceğiz.  Bu projelerimizin hayat bulması ile 2019 yılında, tekli eğitime geçiş ve eğitimde fiziki şartları iyileştirme hedeflerimize ulaşmış olacağız.” dedi.

 

 

“HAYIRSEVERLERİN KATKISI ÇOK ÖNEMLİ”

 

Hayırseverlerin eğitime katkısının çok önemli olduğunu vurgulayan Vali ceylan “Hayırseverimiz Matra Yapı A.Ş.’ye eğitime katkılarından dolayı şükranlarımı arz ediyorum.  Hayırseverlerimizin katkısı ile planladığımız hedeflere daha kısa zamanda ulaşacağız. Bu anlamda katkısı bulunan tüm hayırseverlerimize ve şu an temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz ek binamızın yapımına emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Okulumuzun eğitim camiasına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından Vali Mehmet Ceylan tarafından hayırsever Matra Yapı A.Ş. adına Burçin Özcan’a plaket takdim edildi.

 

 

 TEMELİ ATILDI

 

Kesilen kurban ve edilen dualarla ek derslik binasının temeli atıldı. Törene, Vali Mehmet Ceylan, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel,  İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Hayırsever Matra Yapı A.Ş. yetkilileri, İlçe Protokolü ve vatandaşlar katıldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ