Öncelik iş sağlığı ve güvenliği

1. İş Sağlığı ve Güvenliği Günleri'nde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Benim önceliğim, belediye çalışanlarımızın iş sağlığı

GÜNDEM 5.04.2018 11:44:00 0
Öncelik iş sağlığı ve güvenliği

Büyükşehir Belediyesi tarafından 1. İş Sağlığı ve Güvenliği Günleri programı düzenlendi. Bir otelde düzenlenen programa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka ve Fatih Ünsal, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdür Yardımcısı İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, akademisyenler ve davetliler katıldı.

 

 

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN ÖNEMİ

 

Programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Ünsal, iş sağlığı ve güvenliğinin önemine değindi. Kurum olarak iş sağlığı ve güvenliğinin tüm gereklerini yerine getirdiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, 30 Mart 2014’te göreve geldik. Emin olun, bu 4 yılda 11 ilçe belediye başkanımızla beraber Tekirdağ’ın tamamında hizmet aşkı ve azmiyle Tekirdağ’ımız için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak, 13 Ocak 2015 tarihinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa istinaden İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğünü kurduk” dedi.

 

 

“ÖNCELİĞİM İŞ AĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ”

 

İlgili kanunun amacının; iş güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi, iş veren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk hak ve yükümlülüklerini düzenlemek olduğunu dile getiren Albayrak “Bu yüzden benim önceliğim, belediye çalışanlarımızın iş sağlığı ve güvenliğidir” dedi.

 

 

4 OTURUMDA YAPILDI

 

Açılış konuşmalarının ardından Hukuk, Sağlık, İş Güvenliği ve İyi Uygulama Örnekleri başlıklarıyla 4 oturumda düzenlenecek olan 1. İş Sağlığı ve Güvenliği Günleri programının akışına geçildi. İlk oturumda Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Özdemir “İş Sağlığı ve Güvenliğinde Hukuki ve Cezai Sorumluluk” konusunda sunum yaptı. İş Teftiş İstanbul Grup Başkan Yardımcısı, İş Müfettişi-Yüksek İnşaat Mühendisi Mehmet Nuri Görücü de “İş Sağlığı ve Güvenliğinde Devlet Denetimi ve Belediyelerde Uygulanması” konusunu anlattı.

 

 

SUNUMLAR YAPILDI

 

Sağlık alanında da Halk Sağlığı ve İş Sağlığı Bilim Uzmanı Dr. Özkan Kaan Karadağ “İş Yerlerinde Meslek Hastalıklarının Yönetimi” konusunda sunum yaptı. İş Güvenliği alanında da Dr. Ali Rıza Tiryaki ve Kimya Yüksek Mühendisi ve A Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Özlem Özkılınç sunum gerçekleştirdi. Dr. Ali Rıza Tiryaki İş ve Güvenliği alanında “Kazaların Kök Nedenleri ve İSG Kültürü” konusunu anlatırken, Kimya Yüksek Mühendisi ve A Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Özlem Özkılınç ise, “Risk Değerlendirme ve Acil Durumlar” konusunda sunum yaptı. Programın son bölümünde ise, iş sağlığı ve güvenliğinin iyi uygulama örneklerine dair sunumlar yapıldı. Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü İş Sağlığı ve Güvenlik Programı Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Gülsüm “Turan Belediyelerin Organizasyonel Yapısı ve İş Sağlığı ve Güvenliğine Genel Bakış” konusunu anlattı. Sunumların ardından konuşmacılara plaket verildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU