"Rahat bir nefes aldıracak"

Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay,  Nefes Kredisi'ne ilişkin, "Buradaki esas amaç, durağan dönemlerde ekonomiye katkı sağlamaktır. Katalizör görevi yapacak bu kredilerle e

GÜNDEM 4.04.2018 19:41:00 0

Günay, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu ve banka yöneticilerinin katılımıyla Tekirdağ TSO'da düzenlenen "Nefes Kredisi" basın toplantısında, geçen yıl Nefes Kredisi kapsamında Tekirdağ iş dünyasına 35 milyon lirayı aşan katkıda bulunulduğunu belirterek “Nefes Kredisi aslında odalarımızın üzerinde bulunan paraların bankalara yatırılması suretiyle bankalardan daha fazla kredi imkânı sağlanmasıdır. Odamızda ilk etapta 47.5 milyon liranın üzerinde kredi kullandıracağız. Önümüzdeki süreçte bu miktar ihtiyaç olması halinde arttırılacaktır. İnanıyoruz ki bu kredi üyelerimize rahat bir nefes aldıracak” dedi.

 

 

200 BİN LİRA OLARAK BELİRLENDİ

 

Nefes Kredisi'nin en önemli özelliğinin, faizlerin düşüklüğü olduğunu ifade eden Günay, Nefes Kredisi'nin ilk 6 ayının ödemesiz olduğunu belirterek “Buradaki aylık 0,99, yıllık 11,88'lik bir faiz olacak. İlk 6 ayı ödemesiz, devamında bir yıl vadeli kredidir. Bu kredi ilk çıktığında geçen yıl olduğu gibi bir yıl 12 eşit taksitliydi ancak oda başkanları olarak Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Tobb Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan ilk 6 ayının ödemesiz olmasını talep ettik. Sonuçta uygulama o şekilde oldu. Kredi azami limiti de 200 bin lira olarak belirlendi” dedi.

 

 

4 BANKA KATILDI

 

Tekirdağ'da 4 bankanın bu özveriye katıldığını dile getiren Günay, "Bankalar da kar etmeyecek şekilde krediye girdiler. Türkiye’de üyelerine en fazla finansman desteği sağlayan kurumlardan biri olarak firmalarımızın büyüme yolculuğuna Nefes Kredisi ile katkı sunmaya devam ediyoruz. Uygun faiz ve ödeme koşulları ile bugün bir kez daha hizmete sunduğumuz Nefes Kredisi’nden üyelerimiz Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank ve Denizbank aracılığıyla yararlanabilirler” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA