"Elinizle kazsanız tarih çıkacak"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, sivil mimarlık örneklerinden bir bölümünü ayağa kaldırarak kentin geçmişle bağının yeniden kurulması amacıyla başlatılan "Miras Atölyesi&q

GÜNDEM 4.04.2018 14:03:00 0
"Elinizle kazsanız tarih çıkacak"

Proje kapsamında “Anılarda Ertuğrul Mahallesi” programı düzenledi. Süleymanpaşa’da bulunan Tekirdağ Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen programa, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz ve Ertuğrul Mahallesi sakinleri katıldı. 

 

 

TEKİRDAĞ’IN 5 VİZYONU VAR

 

Tekirdağ'ın önemli bir kent olduğunu vurgulayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Tekirdağ'ın beş vizyonu var. Tarım-hayvancılık vizyonu, sanayi vizyonu, üniversite vizyonu, lojistik vizyonu var. Ama ben burada önemli olarak Tekirdağ'ın turizm vizyonundan bahsedeceğim. Tekirdağ iki denizle komşu, beş altı vilayetten bir tanesidir. Marmara denizine 135 kilometre, Karadeniz'e 2 buçuk kilometre sınırımız var. İstanbul'dan buraya doğru gelin, elinizle kazsanız tarih çıkacak bir yer burası. Tekirdağ, Trakyanın merkezi. Tekirdağ'a Allah öyle nimetler vermiş ki, turizme dair her şey var. Ben her zaman söylüyorum bu bölge Fransızların elinde olsaydı burasına asla bina yaptırmazlardı. Belki dünyanın en güzel üzümlerinin bulunduğu bölge burası. Tekirdağ'ımızda böyle bir potansiyel var” dedi. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin de, Miras Atölyesi projesi hakkında sunum yaptı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ