Faaliyet raporu meclisten geçti

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Nisan Ayı Olağan Toplantısı saat 14:00'da Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıya katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "EÄ

GÜNDEM 3.04.2018 19:39:00 0
Faaliyet raporu meclisten geçti

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı Olağan Toplantısı saat 14:00’da Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.

 

 

“SÖZÜMÜZÜN HER ZAMAN ARKASINDAYIZ”

 

Toplantıya katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, hem Tekirdağ, hem de ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. Kendilerine verilen sürenin bitmesine 362 gün olduğunu kaydeden Albayrak “Bu 362 gün içerisinde de seçim süreci başlamadığı için gelecek döneme yönelik konuşma yapmamızın hiçbir anlamı yok. Her günümüzü dolu dolu hizmetle geçirerek İrfan Mandalı ile beraber hem Kapaklı'ya hem de Tekirdağ'a hizmet etmenin mutluluğu içerisinde olacağız. Her gün artan bir çalışma temposu içerisinde olacağız. ‘İki günü bir olan, bizden değildir’ diye bir söz vardır. Bizim ana felsefemiz de işte budur. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Tabi Kapaklı için verdiğimiz bir söz var. `2018 Kapaklı yılı olacak' demiştik. Bu sözümüzün her zaman arkasında olacağız” diye konuştu.

 

 

“GİDECEK HİÇBİR YERİMİZ YOK”

 

Albayrak, tüm vatandaşların birbirleri ile kenetlenmesi gerektiğini ifade ederek “Ülkemizin birbirine bağlanması gereken, birlik olmamız gereken çok önemli günlerden geçiyoruz. Süreç bize Türk'ün Türk'ten başka dostunun olmadığını bir kez daha gösterdi. Bu demektir ki artık Türk'ün yerleştiği, Lozan'da da tapusunu aldığı sınırları bu. Bizim bundan sonra gidecek hiçbir yerimiz yok. Sınırlarımızı korumak ve Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ sözünü referans almak, hepimizin görevidir. Birbirimize sıkı sıkıya bağlı olmamız gerekiyor. Özellikle dışarıya karşı” dedi.

 

 

“HEPİMİZİN GURUR KAYNAĞIDIR”

 

Ortak paydalar etrafında birleşilmesi gerektiğini vurgulayan Albayrak “Şehitler bizim en büyük gurur kaynağımızdır. Ortak paydamız budur. Ülkenin bölünmez bütünlüğü, bayrağımız, dinimiz, milliyetçiliğimiz Ebedi Önder Mustafa Kemal Atatürk'e olan bağlılığımız ve sevgimiz, bunlar bizim ortak paydalarımızdır. Bu ortak paydaları çoğaltabiliriz. İstediğimiz kadar siyasi olarak ayrıldığımız konular olsun ama bu ortak paydalarda bir olursak, kenetlenirsek kimse bizimle başa çıkamaz. Geçmişte bunun örneklerini çok gösterdik. Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Savaşı, Malazgirt Zaferi, İstanbul'un Fethi, Kıbrıs Barış Harekâtı bunların güzel örneklerindendir. Şimdi de Afrin buna güzel bir örnek oldu. Hepimiz Afrin konusunda kenetlendik. Bu savaşlarda verdiğimiz şehitler de göğsümüzde kalbimizde taşıdığımız şehitlerimiz, hepimizin gurur kaynağıdır” dedi.

 

 

“ŞEHİTLERİMİZ KALBİMİZİN EN DERİN YERİNDE”

 

Albayrak şöyle konuştu: “İlla ki politikamızı, siyasetimizi yapacağız. Ama siyaseti şehitler üzerinden yapmak, hiçbirimize yakışmıyor arkadaşlar. Büyükşehir Belediye Meclisi, Tekirdağ'ın yerel parlamentosudur. Kapaklı Belediye Meclisi de Kapaklı'nın yerel parlamentosudur. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 60 Belediye Meclis Üyemizle aile gibi olduk. Her birimizin siyasi partisi farklı ancak biz Meclis Üyelerimizle aile olduk. Aldığımız kararların yüzde 95,2'sini oybirliği ile alıyoruz. Kapaklı da böyledir. Ama bütün bunları yaparken, hiç taviz vermediğimiz bir konu var: Şehitlerimiz. Her meclis toplantımız öncesinde şehitlerimizi saygı ile anıyoruz. Belediye Meclis Üyelerimizin, yöneticilerimizin, ilçe belediyelerimizin, başkanlarımızın, belediyede çalışan arkadaşlarımızın şehitlerin karşısında olacağını aklımdan bile geçirmem. Şehitlerimizi siyaset malzemesi yapmayacağız. Elbette ki yeri ve zamanı geldiğinde hepimiz siyaset yapacağız. Ama asla ve asla ortak paydalarımızı siyaset malzemesi yapmayacağız. Milliyetçilik bir siyasi partinin tekelinde değil. İslam dini de bir siyasi partinin tekelinde değil. Hepimizin hassas noktası olan, kucakladığımız değerlerdir bunlar. Eğer ki şehitlerimizi siyaset malzemesi yaparsak, şehitlerimizin kemiklerini sızlatırız. Hepimiz inançlı insanlarız. Benim Kapaklı Belediye Başkanım, Kapaklı Belediyesi çalışanları, asla ve asla şehide, şehit ailesinin aleyhinde bir şey yapmazlar. Şehitleri kalbinin en derin yerinde taşırlar. Ülkemizin 81 milyon vatandaşının olduğu gibi”

 

 

“BİZ BÜYÜK BİR ÜLKEYİZ”

 

Kısa süre önce ilçe belediye başkanları ile Afrin’e gittiklerini kaydeden Albayrak “Oradan bir siyasi malzeme çıkarmak için gitmedik oraya. Orada askerimizin gururunu gördük. Orada hem sivil halk, hem bürokratlar, hem de halk kucaklaşmış durumda. Emin olun Amerika bile orada bize müdahale etmeye kalksa karşımızda duramaz. Biz büyük bir ülkeyiz. Türkiye büyük bir ülke. Ben bu duygu ve düşüncelerle, tarihten günümüze tüm şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

 

 

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

 

Albayrak konuşmasının ardından toplantıdan ayrıldı. Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapılan toplantıya Bülent Erez, Ufuk Bayraktar ve Bahtiyar Büyükbüce katılmadı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından encümen üye seçimi  yapıldı. Kapalı oylama ile yapılan seçimde encümen üyeliğine Erol Özkan, Nalan Çolak ve İlhan Çetinkaya seçildi. İmar Komisyonuna CHP Grubundan Halil İbrahim Erkan, Muzaffer Yıldıran ve Kemal Kenar seçilirken, AK Parti grubundan da Metin Kanat ve Nezahat Erdoğan seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’na CHP Grubundan Ender Dubaz, Turan Çakan ve Ersin Yavuz, AK Parti Grubundan Harun Cihan ile İbrahim Aktürk seçilirken, Tarife Komisyonuna da CHP Grubundan Yılmaz Saç, Bakser Öztürk, Mustafa Serat, AK Parti grubundan Metin Kanat ve Nezahat Erdoğan seçildi.

 

 

NEREYE GİTTİĞİ BİR SORU İŞARETİ

 

Komisyon üyelerinin seçiminin ardından 2017 yılı faaliyet raporunun görüşülmesine geçildi. Görüşme sırasında meclise Ersin Yavuz başkanlık ederken, faaliyet raporu ile ilgili yapılan kısa bilgilendirmenin ardından AK Parti Grubu adına Akın Yılmaz söz aldı. Yılmaz “2017 yılının başında da ifade ettiğim gibi bu tahmini bütçeyle Kapaklı’ya yeterince hizmet edemezsiniz dediğimde bugüne baktığımız faaliyet raporunda da bu açıkça ortadadır. 2017 yılı bütçesi 66 milyon 77 bin TL tahmin edildiğinde gerçekleşme oranının yüzde 103 olduğu gider bütçesinin 56 milyon olurken, gerçekleşme oranı ise yüzde 82 olmuştur. Bu gelirlerin harcamalarına bakıldığında 13 milyon personele ve SSK giderinin olduğu görülmüş olup, bütçenin 43 milyonu hizmet alımları, menkul mallar, bakım ve onarıma gittiği görülmüştür. Kapaklı’ya bakıldığında sadece bu yıl için 43 milyonluk yatırımın nereye gittiği bir soru işaretidir” dedi.

 

 

“SORUMLULUĞU SİZE AİTTİR”

 

Yılmaz “Parsel bazında yaptığınız değişikliklerde, imar tadilatlarında ve Kapaklı’nın geleceğine daha değerli olacağına inandığımız Kapaklı Belediyesinin arza ve gayrimenkul satışlarında bizim karşı çıkmamıza rağmen plan notu değişikliklerini yaptığımız konularda çoğunluğa güvenerek bizim fikirlerimizi dikkate almadınız. Bundan dolayı meclis ve komisyonlarda çoğunluğunuz sayesinde aldığınız ve bundan sonra alacağınız kararlar ve yaptıklarınızın sorumluluğu size aittir” dedi. Kapaklı Belediyesi’nin Büyükşehir’de pasif bir yönetim sergilediğini söyleyen Yılmaz “11 ilçe içerisinde en çok vergiyi veren, en çok nüfus alan ilçelerden birisi olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden gerekli istenilen yatırımları alamadınız. Bu da bu yönetimin eksikliğidir” dedi.

 

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİLER

 

Faaliyet raporunun oylanmasının ardından Denetim Komisyonu raporu okunurken, AK Partili Meclis Üyesi Metin Kanat da denetim komisyonu raporu hakkında grup adına konuşma yaptı. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde Kazım Karabekir Mahallesi 471 ada 17 nolu parselde bulunan 29,19 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satılması oy birliği ile kabul edilirken,  Atatürk Mahallesi 2095 ada 2 nolu parseldeki 2.439,85 metrekare hissenin okul yapılmak üzere Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 25 yıl süre ile bedelsiz tahsisi ve İsmetpaşa Mahallesi 369 ada 6 nolu parseldeki 702,47 metrekare hissenin okul yapılmak üzere Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 25 yıl süre ile bedelsiz tahsisi konuları da Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

 

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Pınarça Mahallesi 885 parsel ve 1422 parselin 2886 Sayılı kanunun 35/c maddesi gereği açık teklif usulü ile 10 yıllığına tarım arazisi olarak kullanılmak üzere kiralanması konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, Atatürk Mahallesi 231 ada 2 nolu parselde bulunan 11 metrekarelik belediye hissesinin satılması da oybirliği ile kabul edildi.

 

 

2 KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin Ankara ili Çankaya İlçesi Meşrutiyet Mahallesi 1087 ada 26 nolu parselde bulunan apartmanın 8 nolu bağımsız bölümünün Kapaklı Belediyesi’ne bedelsiz devredilmesine ilişkin almış olduğu 14.02.2018 tarih 163 sayılı karar Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, Boş Kadro değişikliğine ilişkin yazı da oybirliği ile karara bağlandı. Araç ve İş Makinesi kiralama konulu yazısının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda Kentsel Dönüşüm Projesi Hazırlanması konulu yazı da İmar Komisyonuna havale edildi. Şampiyon olan Kapaklıspor U14, U16 ve A takımı sporcularının ödüllendirilmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, İnönü Mahallesi’nde 956,99 metrekarelik belediye hissesinin cami ve külliye yapılması için 25 yıllığına tahsis edilmesi ve protokol imzalamak üzere belediye başkanına yetki verilmesi konusu da Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

 

 

YENİDEN REVİZE EDİLECEK

 

İnönü Mahallesi 902 ada 15 nolu parselde bulunan 10,96 metrekarelik belediye hissesinin satışı oybirliği ile kabul edilirken, 2018 evsel katı atık tarifesinin revize edilmesi konusu da Tarife Komisyonu’na havale edildi. Kapaklı Meclisi Cuma günü saat 16:00’da yeniden toplanarak komisyon raporlarını görüşecek.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU