Yılmaz'dan seçim sonuçlarına itiraz

1 Nisan Pazar günü yapılan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri seçimine mavi listenin adayı olarak katılan Rahmi Yılmaz, 7 grup sandığında seçim sonuçlarına

GÜNDEM 2.04.2018 21:29:00 0
Yılmaz

7 grupta seçimlerin iptal edilmesi için avukatı aracılığı ile İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunduklarını belirten Rahmi Yılmaz “Sınırlı yetkili olan kişilere ticaret sicilinden yetki alamadıkları halde imza sirküleriyle birlikte oy kullandırdılar. Seçimlere avukatımız ile itirazda bulunduk. Sınırlı yetkili kişiler ticaret sicilinden oy kullanmak için yetki belgesi alamadılar. Bunlarda bu kişileri bildikleri halde imza sirküleri ile sandıklarda oy kullandırdılar. Bunun neticesinde 3’üncü sandıkta 6, 4’üncü sandıkta 4, 7’inci sandıkta 6,8’inci sandıkta 1, 10’uncu sandıkta 4, 12’inci sandıkta 8 üye seçimde mavi listeye oy vermiş olsalardı bizim 22 meclis üyesi çıkartıyorduk” dedi.

 

 

 

ADALETLİ OLUNMADIĞINI SAVUNDU

 

 

İlçe Seçim Kurulu ile daha önce yapılan görüşmelerde polisin kapıyı girişten kesip, sadece oy kullananları içeriye alınacağının söylendiğini kaydeden Yılmaz “Ama baskılardan dolayı o kapıyı açtılar ve koridorlara 100-150 kişi koydular. İnsanları karga tulumba alarak hür iradeleri ile oy kullandırmadılar. Kısacası sınırlı yetkili olan kişilere ticaret sicilinden yetki alamadıkları halde imza sirküleriyle birlikte oy kullandılar. Onlar bu işi tezgahlayarak aldılar. 29 oyu biz alsak seçimi alıyorduk” dedi. Yılmaz, bu seçimin haksızlıkla kazanıldığını, adaletli olunmadığını ileri sürdü.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU