Fetö operasyonunda 10 gözaltı

Tekirdağ'da Fetö/Pdy'ye finans sağlayanlara yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli sayısı 10'a yükseldi. Savcılık kararıyla 3 işyerine de el konuldu.

GÜNDEM 30.03.2018 18:36:00 0
Fetö operasyonunda 10 gözaltı

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, Fetö/Pdy'nin Tekirdağ il yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik yaptığı çalışmalarda, şüpheli, bilgi sahibi ve gizli tanıkların ifadeleri doğrultusunda, K.Ö.'nün örgütün sözde 'il imamı' olduğu tespit edildi.

 

 

KAYYUM ATANMASINA KARAR VERİLDİ

 

Yapılan incelemede, K.Ö.'nün 15 Temmuz darbe teşebbüsü öncesinde İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yurt dışına çıktığı ve bir daha dönmediği tespit edildi. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada, yurtdışına kaçan K.Ö.'nün şirketlerine savcılık kararıyla el konulurken, kayyum atanmasına karar verildi.

 

 

2 KİŞİ ARANIYOR

 

Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında 12 kişi hakkında yakalama kararı verirken, polisin yaptığı çalışmada 10 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan 10 şüpheliden A.A., E.A. ve İ.G.'nin kentte bulunan 3 işyerine de el konuldu. 10 şüphelinin emniyetteki soruşturması devam ediyor. 2 kişinin yakalanması için ise çalışmalar sürüyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ