30 yıl sonra yeniden ilkokulunda

Cumhuriyet İlkokulu'nda düzenlenen Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri' etkinliğine konuk olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, başarılı bir gelecek için disiplinli bir şekilde çalış

GÜNDEM 30.03.2018 16:44:00 0
30 yıl sonra yeniden ilkokulunda

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yaklaşık 30 yıl önce eğitim öğretim hayatına başladığı Cumhuriyet İlkokulu’nda Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri’ etkinliğine konuk olarak öğrencilerle bir araya geldi.

 

 

“DİSİPLİNLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIN”

 

Öğrencilere “Başarılı bir gelecek için eğitim hayatınızın kıymetini bilin ve disiplinli bir şekilde çalışın” tavsiyesinde bulunan Belediye Başkanı Akay, “Tıpkı sizler gibi ben de eğitim ve öğretim hayatıma yaklaşık 30 yıl önce Cumhuriyet İlkokulu sıralarında başladım. İlkokul ve ortaokulu Çerkezköy’de tamamladıktan sonra liseyi İstanbul’da Kabataş Erkek Lisesi’nde, üniversiteyi de Ankara’da Bilkent Üniversitesi’nde okudum” dedi.

 

 

ÖĞRENCİLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

 

Akay, başarılı bir gelecek için disiplinli bir şekilde çalışmanın önemine dikkat çekerek, öğrencilere “Kendinize şimdiden hedefler koymalı, bu hedeflere ulaşabilmek adına da hiç yılmadan çalışmalısınız. Hayatta hangi zorluklarla karşılaşırsanız karşılaşın, kendinize olan güveninizi asla kaybetmeyin. Öğretmenlerinizin ve eğitim hayatınızın kıymetini bilin” tavsiyelerinde bulundu.

 

 

“YALNIZCA İNGİLİZCE BİLMEK YETERLİ DEĞİL”

 

Öğrencilerin sürekli gelişen ve değişen hayat koşullarına ayak uydurabilmek için tüm yenilikleri yakından takip etmeleri ve kendilerini mümkün olduğunca geliştirmeleri gerektiğini söyleyen Akay, bundan 10–15 yıl önce İngilizce bilmenin kişi için büyük bir avantaj olduğunu, fakat günümüzde yalnızca İngilizce bilmenin yeterli olmadığını, en az 2, hatta 3 yabancı dil öğrenmek gerektiğini belirtti.

 

 

ÖĞRENCİLERLE ÖZÇEKİM YAPTI

 

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, programın sonunda öğrencilerle öz çekim yapmayı da ihmal etmedi. Okul Müdürü Yalçın Memiş, programın sonunda Akay’a teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU