Trakya'nın direnişidir

Cumhuriyet Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın Çerkezköy ve Kapaklı sınırlarında kurulması planlanan termik santralle ilgili de

GÜNDEM 30.03.2018 16:38:00 0
Trakya

Öztrak “Öncelikle Sayın Bakan bilmelidir ki Trakya’da termik santrale karşı direniş, tek başına Cumhuriyet Halk Partisi’nin direnişi değil, her partiden, her siyasi görüşten Trakyalıların direnişidir. Türkiye’nin daha fazla üretim için daha fazla enerjiye ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Fakat bizler Türkiye’nin enerji ihtiyacının başta doğa dostu teknolojilerle, yenilenebilir enerjiyle, çevresel sürdürülebilirliği sağlayarak ve yerli kaynaklarla karşılanması gerektiğini vurguluyoruz. Termik santral yapılacaksa da bunun, ciddi çevre sorunlarıyla uğraşan Tekirdağ’dan başka bir yerde yapılması gerektiğini söylüyoruz” dedi.

 

 

“İZAH EDİLECEK TARAFI YOK”

 

Tekirdağ’da Çerkezköy-Kapaklı-Ergene gibi hem nüfusun hem de sanayinin yoğun olduğu bir bölgeye bir de termik santral yapmanın, var olan çevre sorunlarını çok daha derinleştireceğini söyleyen Öztrak “Trakya’nın kömür rezervleri kullanılacaksa, bu, çıkarılan kömürün başka illerdeki mevcut ithal kömür kullanan termik santrallere taşınmasıyla mümkündür. Avustralya’dan Mozambik’e kadar pek çok ülkeden kömür taşınırken, sırf masraflı olacağı bahanesiyle kömürün Trakya’dan başka bir ile taşınmasına karşı çıkmanın izah edilecek tarafı da yoktur” açıklamasını yaptı.

 

 

“TRAKYA’NIN ÇEVRE KİRLİLİĞİ MESELESİDİR”

 

İktidar mensuplarının iyi ihtimalle meseleyi anlamadığını, kötü ihtimalle de anladığı halde bu haklı mücadeleyi bir parti meselesi gibi sunarak çarpıttığını belirten Öztrak “Termik santralin, çevreyi kirlettiği gibi siyasetin mecrasını da kirlettiği görülmektedir. Trakyalılar kömür rezervlerinin ortaya çıkarılıp kullanılmasına değil, Trakya’nın zehirlenmesine karşıdır. Bu bir parti meselesi değil, Trakya’nın çevre kirliliği meselesidir” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ