Milli sporculara destek için sahneye çıktılar

Yunanistan'ın başkenti Atina'da 24-27 Nisan tarihlerinde yapılacak olan Başkanlık Kupası Uluslar arası Taekwondo Şampiyonası ülkemizi temsil edecek Çerkezköylü milli sporcular için destek konseri d?

GÜNDEM 29.03.2018 17:59:00 0
Milli sporculara destek için sahneye çıktılar

Türk Halk Müziği Sanatçısı Burhan Yıldırım ve Karadenizli Ses Sanatçısı Pelin Karaağaçlı, Çerkezköy’deki milli sporculara destek için düzenlenen konserde sahneye çıktı. Dün akşam Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda düzenlenen konsere katılım az oldu.

 

 

SALONUN DOLMASI GEREKİRDİ

 

Konser öncesi konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, sporcuların Yunanistan’da yapılacak olan Başkanlık Kupası Teakwondo Şampiyonası’ndan madalya ile döneceklerine inandığını belirtti. Bu gecede salonun dolması gerektiğini kaydeden Bayram “Sporcularımız Yunanistan’a gidip gelsin onları ödüllendireceğiz, ödüllerini ben vereceğim. Yunanistan dönüşünde Çerkezköy Samsunlular Derneği olarak onlara ben bir gece düzenleyeceğim ve en az 200 kişiyi geceye getireceğim.Bu gecenin acısını çıkaracağız merak etmeyin” dedi. Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe de şampiyonada sporcuları n Çerkezköy’ü ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını belirterek” Sporcularımız bu şampiyonadan da başarıyla döneceklerdir. Sporcularımıza her zaman üzerimize düşen katkı ve desteği vereceğiz” dedi.

 

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

Çerkezköylü iş adamı Pirioğlu İnşaat Grup Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kaya da, yüzlerce sporcunun katıldığı şampiyonada takım halinde Türkiye Şampiyonu olan bu sporcular için düzenlenen destek gecesine katılımın az olması nedeniyle üzüntü duyduğunu ifade etti. Pirioğlu İnşaat Grup olarak bu sporcuların çok daha başarılı olması, Avrupa ve dünya şampiyonlukları elde etmeleri için el uzattığını ve onlara gerekli katkıyı vereceğini söyleyen Kaya sporculara şampiyonada başarılar diledi. Gecede konuşan Çerkezköy Karadeniz Sevenler Derneği Başkanı Taner Diş de dernek olarak üzerlerine düşeni yapmaya özen gösterdiklerini ifade etti. Spora herkesin destek vermesi gerektiğini söyleyen Diş “İlçemizden 5 milli sporcumuzun Yunanistan’daki şampiyona katılarak ülkemizi temsil edecekler ve bundan da son derece gurur ve onur duyuyoruz” dedi.

 

 

“AMACIMIZ ÇERKEZKÖYÜN ÇITASINI YÜKSELTMEK”

 

Pirioğlu İnşaat Grup Genel Müdürü  ve Milli Sporcu Sudenaz’ın babası Gökhan Kaya da, ilçenin bağrından çıkan milli sporculara her zaman katkı verdiklerini ifade etti. Kızının ilk kez katıldığı önemli bir şampiyonada başarılı olarak Türkiye birincisi ve ardından da Avrupa ikincisi olduğunu ve bundan onur duyduğunu kaydeden Kaya “Kızım bu şampiyonaların ardından milli oldu. Amacımız sporda da Çerkezköy’ün çıtasını yükseltmek. Bu şampiyonaya ilçemizden 5 sporcu katılacak ve bizler de onlara destek olmak için onlarla birlikte gideceğiz” dedi. 26. dönem Ak parti Tekirdağ milletvekili aday adayı Gökhan Alphan ise her zaman sporcuların yanında olduklarını belirterek, Yunanistan’da düzenlenecek olan şampiyonada sporculara başarılar diledi.

 

 

“İLK HEDEFİMİZ 5 SPORCUNUN DA BAŞARILI OLMASI”

 

Gecede Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü’nün Milli Antrenörü Vural Ayaz da konuşma yaptı. Yunanistan’da yapılacak olan başkanlık kupası uluslar arası teakwondo şampiyonasına 5 sporcu ile katılacaklarını kaydeden Ayaz, “İlk hedefimiz bu şampiyonada 5 sporcumuzun da başarılı olması. Başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum. Hedefimiz olimpiyat şampiyonu çıkarmak. Bu şampiyonanın ardından Almanya’ya ve sonra Çin’e gideceğiz” dedi. Konuşmalar sonrasında  geceye katkı sağlamak için ücret almadan gelen Türk Halk Müziği Sanatçısı Burhan Yıldırım  ve Karadenizli Ses Sanatçısı Pelin Karaağaçlı sahne aldı. Konserin ardından milli sporcular Sudenaz Kaya, Samet Ayaz, Alperen Ayaz, Sıla Ece Erol ve Mecit Doğan gösteri yaptı. Gösterinin sonunda Türk bayrağı açan sporcular ayakta alkışlandı.

 

Haber / Ayşenur AYDIN