Sökülenden fazla ağaç dikilecek

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ".Atatürk Caddesi'nin Pera Kavşağı ile Narin Kavşağı arasında kalan bölümünde 105 ağaç söktük. AğaÃ

GÜNDEM 28.03.2018 13:52:00 0
Sökülenden fazla ağaç dikilecek

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ilçede yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. İnan Sokak’ın girişine kasis yaptıklarını belirten Akay, aynı yerlerde diğer örnek sokaklarda da kasis çalışması yapılacağını belirtti.

 

 

“EMNİYETİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

 

Öztrak Caddesi ve Atatürk Caddesi’ndeki tek yön uygulaması başlatıldığını anımsatan Akay “Caddelere şerit ayırıcıları attık. Araçları yavaşlatıcı kasisler yaptık. Biz düzen almaya çalışıyoruz. Emniyetin desteğine ihtiyacımız var. Tek sorun belediyenin değil. Çift sıra parklarda belediye zabıta ekiplerinin ceza kesme gibi bir yetkisi yok. Şu anki dağınık görüntü konusunda başka kurumların desteğine ihtiyacımız var dedi.

 

 

“AĞAÇLARA KIYMADIK”

 

Nisan ayı meclis toplantısında Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi ile ilgili sunum yapacaklarını kaydeden Akay “11-12 adımda bu 2 caddede neler olacağını anlatacağız. Atatürk Caddesi’nin Pera Kavşağı ile Narin Kavşağı arasında kalan bölümünde 105 ağaç söktük. Ağaçlar profesyonel bir şekilde köklerine zarar verilmeden söküldü ve yeni yerlerine dikildi. Bu ağaçları ilçenin değişik yerlerine diktik. Ağaçlara kıydınız diye eleştiriyorlar. Biz ağaçlara kıymadık. Temmuz ayında ağaç mı sökülür diye eleştirdiler. Öztrak Caddesi’nden söktüğümüz ağaçlar mezbahanede, çiçek açmaya başladı. O ağaçları da ilçenin değişik yerlerine dikeceğiz. Caddelerde sökülenden fazla ağaç dikilecek” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU