"Bu santralin kurulmasına izin vermeyeceğiz"

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı-Çerkezköy-Pınarça üçgeninde yapılması planlanan termik santralle ilgili ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek bilgilen

GÜNDEM 27.03.2018 18:12:00 0

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Arpaçay Gülyüzü Köyü Derneği, Yozgat Kadışehri Elmalı Köyü Derneği, Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvan Severler Derneği, Trakya Küçükyaylalılar Derneği, Kapaklı Fenerbahçeliler Derneği ve Tokatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde termik santralle ilgili bilgilendirme toplantıları düzenledi.

 

 

“TAHMİN ETTİĞİMDEN DAHA ACI”

 

Sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ile bir araya gelen Mandalı,  termik santral konusunda daha bilgili olmak, termik santralin olduğu bir ortama tanık olmak adına Zonguldak Çatalağzı’na yapmış oldukları geziyle ilgili izlenimlerini paylaştı. Karşılaştığı manzaranın tahmin ettiğinden çok daha acı olduğunu ifade eden Mandalı “Termik Santral denilen kara bulutlarla karşı karşıyayız. Ben istiyorum ki tüm milletimiz, tüm halkımız bu konuda bilgilensin, tehlikenin farkında olsun. Bu gün de burada, o kara bulutların, karanlık bir şehrin altında kalmamak için düşüncelerimizi paylaşmak adına birlikteyiz” dedi.

 

 

“ENERJİ OLSUN AMA YENİLENEBİLİR ENERJİ OLSUN”

 

Enerjiye karşı olmadıklarını vurgulayan Mandalı “Enerji olsun ama yenilenebilir olsun. Her sabah doğan güneşimizle olsun, esen rüzgârlarımızla olsun. Zonguldak Çatalağzı’n da arkadaşlarımızla birlikte termik olduktan sonraki yaşamına tanık olduk. Görmek bile istemezsiniz. Aldığınız nefesi hissediyorsunuz vücudunuzda. O kirli havadan alınan nefes geçtiği yeri yakıyor. Yani diyorum ki termik santral yapıldığı yeri yakıp duman ediyor. Zehirli havasıyla insanını da yok ediyor, doğasını da yok ediyor” dedi.

 

 

“STK’LARA BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR”

 

Termik santralin insan sağlığına ve doğaya vereceği zararlara da dikkat çeken Başkan Mandalı “Biz şimdi bu termik santrale birlikte karşı durmazsak, yarın öbür gün çoluk çocuğumuz kanser olduğu zaman ne yapacağız? Tam anlamıyla Çatalağzı'ndaki vatandaşlarımızın durumuna düşmüş olacağız. Belki de daha zor bir durumda olacağız” dedi. “Vatandaşlarımız sanayiden kaynaklanan hava kirliliğinden şikayetçi olurken, bir de termik santralin eklenmesi kabusumuz olacak” diyen Mandalı, bu konuda sivil toplum kuruluşlarına da büyük görevler düştüğünü söyledi.

 

 

SONUNA KADAR HAYIR

 

İnsanların siyasi görüşü, duruşu, bakışı ne olursa olsun sağlık noktasında birleşmeleri gerektiğini kaydeden Mandalı “Nasıl ki Samsun Terme ilçesindeki arkadaşlar termik santral konusunda dimdik durarak kendilerini bu konudan arındırmışlar, bizlerde başarabiliriz. Doğa için, sağlığımız için, gelecek nesiller için yaşam alanımıza çok yakın mesafede kurulması planlanan termik santrale sonuna kadar hayır diyoruz. Halkımız ile kol kola vererek mücadele edeceğiz ve bu santralin kurulmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU