Bu kermeste yok yok!

İhtiyaç sahibi öğrenciler yararına Çerkezköy Mimar Sinan Eğitim Kültür Sosyal Hizmetlerine Yardım Derneği tarafından geleneksel hale getirilen kermes, bu yıl da Hacı Fahri Zümbül Camii karşısı

GÜNDEM 26.03.2018 17:52:00 0
Bu kermeste yok yok!

İhtiyaç sahibi öğrenciler yararına Çerkezköy Mimar Sinan Eğitim Kültür Sosyal Hizmetlerine Yardım Derneği tarafından geleneksel hale getirilen kermes, bu yıl da Hacı Fahri Zümbül Camii karşısında açıldı.

 

 

 

TÖRENLE AÇILDI

 

 

Kermes açılışına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Mimar Sinan Eğitim Kültür Sosyal Hizmetlerine Yardım Derneği Başkanı İbrahim Narçın, Çelebi Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Nihat Arslan, dernek yönetimi, çok sayıda iş adamı, esnaf ve vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, geleneksel hale getirilen kermesin açılışını yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. İnsanların birlik ve beraberlik içerisinde çocukların eğitimine yaptıkları yatırımın, yarının büyüklerine yapılan yatırım olduğunu belirten Akay “Bizlerin bu gibi yerlere  her zaman katkımız olacak. Buraya sağlanan katkı ile öğrencilerimizin geleceğine sahip çıkıyoruz” dedi. Akay, kermesin düzenlenmesinde katkısı bulunanlara da teşekkür etti.

 

 

 

BOL BOL ALIŞVERİŞ YAPTI

 

 

Başkan Akay, açılışın ardından kermesi gezerek bol bol alışveriş yaptı. Kermesin gezilmesinin ardından protokol üyelerine ızgara köfte, et döner, ev yapımı baklava, ayran ve meşrubat ikram edildi. Kermeste bayan, erkek, kız  ve erkek çocuk giysileri, her yaş için çeşitli ayakkabı ve terlikler, pantolonlar, eşarplar, el emeği göz nuru eşyaların ve daha yüzlerce giysi çeşidinin satışa sunulduğunu belirten yetkililer, Bunların yanı sıra öğrenci velilerinin ve dernek üyelerinin eşlerinin evlerinde yaptıkları ev yemekleri, çeşitli tatlılar, kuru ve yaş pasta çeşitleri, mantı, dolma ve sarmalar, ızgara köfte ve et döner satışının da yapıldığını kaydetti.

 

 

 

ÖĞRENCİLERİN İHTİYAÇLARI İÇİN KULLANILACAK

 

 

Çerkezköy Mimar Sinan Eğitim ve Kültür Hizmetlerine Yardım Derneği Başkanı İbrahim Narçın da kermesin 1 Nisan’a kadar açık kalacağını ifade ederek, tüm Çerkezköylüleri kermesi ziyaret etmeye davet etti. Kermesten toplanacak gelir ise Çelebi Kız Öğrenci Yurdunda okuyan 100 öğrencinin ihtiyacı için kullanılacak.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU