Balkan şehitleri anıldı

Edirne'de Balkan Savaşları'nda şehit düşen askerler için anma programı düzenlendi. Önceki yıllarda Balkan Şehitliği'nde düzenlenen tören, Tunca Nehri'nin taşması sonucu Balkan Şehitliğ

GÜNDEM 26.03.2018 17:50:00 0
Balkan şehitleri anıldı

Törene Edirne Valisi Günay Özdemir, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi ile askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Törenin başlamasına kısa bir süre kala başlayan sağanak programı olumsuz etkiledi.

 

 

SAYGI ATIŞI YAPILDI

 

Protokol üyeleri programa şemsiyelerle katılırken, anıtın önünde çelenk koymak için bekleyen polis ve asker ise tamamen ıslanmalarına rağmen yerlerinden ayrılmadı. Ardından, askeri yetkililer tarafından polis ve askere şemsiye tutuldu. Edirne Valisi Günay Özdemir ve diğer protokol üyeleri tarafından Şükrüpaşa Anıtı'na çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra askerler tarafından şehitlik önünde saygı atışı yapıldı. Edirne Müftülüğü görevlilerince şehitler için dua okundu. Burada düzenlenen törenin ardından anma programı Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen etkinliklerle devam etti.

 

Haber / Ayşenur AYDIN