37 yıllık özlem sona erdi

Ligin bitimine bir hafta kala sahasında Malkara 14 Kasımspor'u ağırlayan Kapaklıspor, rakibini 4-1 yendi. Kapaklıspor şampiyonluğunu ilan ederek 37 yıllık şampiyonluk özlemine son verdi. Karşılaşmanın

SPOR 25.03.2018 18:23:00 0
37 yıllık özlem sona erdi

Tekirdağ Süper Amatör Lig’de mücadele eden Kapaklıspor, pazar günü kendi sahasında Malkara 14 Kasımspor’u konuk etti.  Pazar günü saat 14.00’de Kapaklı Sahası’nda oynanan karşılaşmaya Kapaklıspor Serhat, Fatih, Çağtay, Hüseyin, Sacko, Mertcan, Gurur, Tezcan, Şaban, Berkay, Nail kadrosu ile çıkarken, konuk takım Malkara 14 Kasımspor ise karşılaşmaya Erdal, Ahmet, Tufan, Hakan, Mehmet, Uğur, Uğurcan, Kasım, Berkay, Hakan, Tevfik ilk onbiri ile çıktı. Kapaklıspor taraftarının yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmayı Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da izledi.

 

 

 

İLK GOL, KONUK EKİPTEN GELDİ

 

 

Karşılaşmaya her iki taraf da kontrollü başladı. Taraftarının desteğini arkasına alan Kapaklıspor, karşılaşmanın ilk dakikalarında rakip kalede gol ararken, bulduğu pozisyonları değerlendirmedi. Konuk ekip Malkara 14 Kasımspor ise savunma ağırlıklı bir futbol ortaya koydu. 18’inci dakikada gelişen Malkara 14 Kasımspor atağında topla buluşan Uğur’un 25 metreden gerçekleştirdiği sert vuruş kaleci Serhat’ın hatasıyla ağlarla buluşunca konuk ekip 1-0 öne geçti.

 

 

 

OYUNDAN KOPMADI

 

 

Mağlup duruma düşen Kapaklıspor, oyundan kopmadı. Taraftarının desteği ile ataklarını sürdüren Kapaklıspor 21’inci dakikada gole çok yaklaşsa da beraberliği yakalayamadı. 25’inci dakikada Kapaklıspor oyuncusu Sacko’nun ceza sahasından gerçekleştirdiği sert vuruş kaleci Erdal’dan sekerek direkten döndü. Kapaklıspor karşılaşmanın 40’ıncı dakikasında serbest vuruş kazanırken, topun başına Tezcan geçti.

 

 

 

İLK YARI EŞİTLİKLE SONA ERDİ

 

 

Tezcan’ın vuruşu kale direğini sıyırarak auta çıktı. Ataklarını sürdüren Kapaklıspor golü 42’nci dakikada buldu. Nail sert ve düzgün bir vuruş gerçekleştirerek skoru eşitledi. Gelen golle birlikte moral bulan Kapaklıspor gol sevincini taraftarları ile paylaştı. İlk devrenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca ilk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi.

 

 

 

FARK 3’E ÇIKTI

 

 

Kapaklıspor, karşılaşmanın ikinci devresine hızlı başladı. İkinci yarının ilk dakikalarında Fatih’in pası ile hareketlenen Berkay’ün golü ile Kapaklıspor 2-1 öne geçti. Rakibinin beraberlik için yüklendiği dakikalarda organize ataklar geliştiren Kapaklıspor farkı ikiye çıkardı.

 

 

 

4-1 KAZANDI

 

 

Üst üste gelen gollerle birlikte şampiyonluğa adım adım yaklaşan Kapaklıspor kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koydu. 84’üncü dakikada Ömer Faruk kaleciyi de çalımlayarak topu boş ağlara gönderdi ve karşılaşmanın skorunu belirledi. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada 4-1 Kapaklıspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

 

 

 

ŞAMPİYONLUĞU DOYASIYA KUTLADI

 

 

Karşılaşmanın ardından şampiyonluğunu ilan eden ve Bölgesel Amatör Lig Playoff maçlarını oynamaya hak kazanan Kapaklıspor’da taraftarlar ve futbolcular sahada bayram havası oluşturdu. Futbolcular, teknik heyet ve taraftarlar 37 yıl sonra gelen şampiyonluğu saha içinde doyasıya kutladı.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ