Tekirdağ daha nasıl anlatsın?

Termik santral tehdidi altındaki Pınarça Mahallesi'ni ziyaret ederek Pınarçalı kadınlarla bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, toplantıda kadınlarla birlikte "Termik san

GÜNDEM 25.03.2018 15:26:00 0
Tekirdağ daha nasıl anlatsın?

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, termik santral tehdidi altındaki Pınarça Mahallesi’ni ziyaret ederek Pınarçalı kadınlarla bir araya geldi.

 

 

“BURAM BURAM KİMYASAL KOKUYOR”

 

Pınarça Mahallesi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Milletvekili Yüceer “Ben sadece kadın olduğum için değil, aynı zamanda bir anne olarak hem de sizin kız kardeşiniz olarak söylüyorum. Kadın demek mücadele demektir, kadın demek üretmek demektir. Kadın demek barış demek hoşgörü demektir. Cumartesi Pazar akşamları havamız ayrı kokuyor. Buram buram kimyasal kokuyor. Bu gerçeği burada yaşamayan kimse bilmez. Orada oturan bürokratlar, buraya termik santral yapacağız diyenler bilmez. Ben bir doktorum. Artık her evde bir kanser vakası olduğunu biliyoruz. Hastanelerde sürekli kanser teşhisi konulduğunu görüyoruz” dedi.

 

 

TEKİRDAĞ SU FAKİRİ BİR İL”

 

Çerkezköy’de ve Kapaklı’da yer altı suyu seviyesinin giderek düştüğünü kaydeden Yüceer “Tekirdağ su fakiri bir il. Suyumuz bol değil, suyumuz çok az. Şimdi diyorlar ki size termik santral yapacağız. Nereye Pınarça’ya, nereye ormanın içine. Nereye, havası zaten yeterince kirli olan zaten sağlığımız bozulmuş, zaten suyumuz tükenmiş, tekstil fabrikaları o kuyulara atık sularını deşarj ediyor. var olan suyumuz da zaten kirletilmiş. Şimdi buna rağmen, bu gerçeklere rağmen, bize sormadan, bizim rızamızı almadan, bizi yeterince bilgilendirmeden, maalesef yeterince çalışma yapmadan ‘biz yapacağız’ diyorlar. Dünyada bilinen en kötü termik santral kömüre dayalı termik santraldir. En zararlısı, insan sağlığına, doğaya, çevreye, suya, havaya en zararlısı kömürlü termik santral. Bize bunu reva görenler maalesef kendilerine her türlü ihtişamı, her türlü israfı hak görüyorlar. Bugün şeker fabrikalarımızı kapatıyorlar. Neymiş zarar ediyormuş. Sarayın bir günlük maliyeti bunun onlarca yüzlerce katı. Sen oradan azıcık bir tasarruf et de o insanlar ekmek kazansın. Ama amaç emek üretmek değil” dedi.

 

 

“PINARÇA BİZİMDİR, BİZİM KALACAK”

 

Yoğun katılımın olduğu toplantıda Candan Yüceer Pınarçalı kadınlarla birlikte “termik santral istemiyoruz”, “Pınarça bizimdir, bizim kalacak”, sloganları attı. Pınarçalı kadınlar “Ölmek istemiyoruz, sağlığımıza havamıza dokunmayın” diye haykırdı. Yüceer, sosyal medya hesabından videoyu ’Tekirdağ daha nasıl anlatsın?’ sözleriyle paylaştı. Candan Yüceer “Pınarça halkı ‘Biz yeşillikler içinde doğduk, yeşillikler içinde ölmek istiyoruz. Bahçemize ektiğimiz domatesi, biberi yemek istiyoruz. Çocuklarımızın sağlığı olmayacaksa ne yapalım elektriği’ diyor” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU