Evlatsız olunur ama vatansız olunmaz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, 2012 yılında Tunceli'de yola döşenen patlayıcının patlaması üzerine şehit düşen Kadir Dadaş'ın Karaağaç Mahallesi'nde

GÜNDEM 23.03.2018 19:28:00 0
Evlatsız olunur ama vatansız olunmaz

Mika-Der’in Çocuk Rehabilitasyon Merkezi ile Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin açılışı için Kapaklı’ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, 2012 yılında Tunceli’de yola döşenen patlayıcının patlaması üzerine şehit düşen Kadir Dadaş’ın Karaağaç Mahallesi’nde baba evini de ziyaret etti.

 

 

ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

 

Evin önünde kendisini karşılayan şehit babası Cemal Dadaş'ın elini öpen Bakan Kaya, ziyaretinde Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin Akgün, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, Karaağaç Mahallesi Muhtarı Özgür Cengiz de eşlik etti. Şehit Kadir Dadaş’ın anne babası Mihriban-Cemal Dadaş çifti ile görüşen Bakan Kaya “Tekrardan size baş sağlığı diliyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın selamlarını getirdim” dedi.

 

 

"SİZ BİZE ŞEHİDİMİZİN EMANETİSİNİZ”

 

Şehit ailesi hakkında icra takibi başlatılması olayını da duyduğunu ve çok üzüldüğünü belirten Bakan Kaya “Siz bize şehidimizin emanetisiniz. Size yapılan çirkin davranışa çok üzüldük. Size sahip çıkmak hepimizin görevidir. Şehit aileleri baş tacımızdır. Biz sizlerin her zaman yanınızdayız” dedi.

 

 

“ALLAH DEVLETİMİZDEN RAZI OLSUN”

 

Şehit babası Cemal Dadaş da devletin her zaman yanlarında olduğunu belirterek “Devletimizden Allah razı olsun. Bu evimizden dolayı sıkıntı yaşıyoruz. İmarsız bölgede ev yaptık ve ruhsat alamıyoruz. Yıkım emri geldi. Şehit çocuğumu bu durumdan dolayı unuttum. 12 nüfusum var ve üç çocuğum bulunuyor. Bu evin ruhsatını almak istiyorum” dedi.

 

 

“ÖNCE VATAN”

 

Bir çocuğunun şehit olduğunu, diğer 2 çocuğunu da gerekirse askere gönderebileceğini söyleyen Dadaş “Devletimiz bugün isterse tekrar askere gönderirim ve kendim bile giderim. Önce vatan. Evlatsız olunur ama vatansız olunmaz. Burada şehitlerimiz sayesinde hür bir şekilde yaşıyoruz. Her zaman gururlu bir şekilde yaşıyorum” dedi. Şehit annesi Mihriban Dadaş’ın elini bir an olsun bırakmayan Bakan Kaya da, her zaman şehit ailesinin yanında olduklarını ve her konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi. Ziyarette Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş tarafından şehit Kadir Dadaş ve tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU - Şaban KARDEŞ