Bağımlılıktan uzak durmanın yolu eğitimden geçiyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Hedef Olma, Hedefsiz Kalma Projesi" kapsamında, vatandaşları narkotik suçlar ve madde ile mücadele konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan Narkotik Eğit

GÜNDEM 23.03.2018 18:11:00 0
Bağımlılıktan uzak durmanın yolu eğitimden geçiyor

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Şahin Karavaş  ile kurum müdürleri ve öğrenciler Hürriyet Mahallesindeki Okullar Bölgesi’nde konuşlanan eğitim TIR’ını gezdi. Eğitmenler, Vali Ceylan ve beraberindekilere uyuşturucu maddenin zararları hakkında bilgiler verildi.

 

 

“BÜYÜK BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ”

Burada konuşan Vali Ceylan, “Bağımlılıkla mücadele konusunda Tekirdağ'da büyük bir çalışma içerisindeyiz. Bağımlılıktan uzak durmanın ve kurtulmanın yolu iyi bir eğitimden geçiyor. Bu illetten gençliğimizi kurtarmak için yapılaması gereken tüm tedbirleri almaya gayret gösteriyoruz. Tabi ki bunun en önemli ayaklarından birisi eğitim. Bu amaçla da bağımlılıkla mücadele Narkotik Eğitim Tırı'mız bugün ilimizde. Eğitim tırımız hem öğrencilerimizi bilinçlendirmek ve bilgilendirmek amaçlı hem de velilerimize bilgi, vermek amaçlı güzel bir eğitim çalışması yapıyor. Buradaki asıl amacımız gençlerimizi bağımlılıktan uzak tutarak onların sağlıklı bir biçimde yetişmelerini ve topluma sağlıklı bir nesil olmaları için gayret sarf ediyoruz” dedi.

 

 

“GENÇLERİN ASIL HEDEFİ, GELECEĞİ OLMALI”

 Ceylan, gençlerin bir anlık zevk için geleceklerini karartmamaları gerektiğini ifade ederek “Gençlere tavsiyemiz kesinlikle ve kesinlikle bu tür alışkanlıklardan uzak durmaları. Bir anlık almış oldukları zevk ve mutluluğun gelecekte büyük bir felakete yol açacağını görecekler. Uyuşturucu, sigara ve teknoloji bağımlılığı gibi alışkanlıklardan uzak durabilmek için olumsuzluklardan uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Onların asıl hedefi dersleri ve geleceği olmalı” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU