Dil ve Kimlik Bağlamında Gagavuz Türkleri

Namık Kemal Üniversitesi Türk Dünyası Araştırma Topluluğu tarafından Dil ve Kimlik Bağlamında Gagavuz Türkleri" konulu konferans düzenlendi.

GÜNDEM 23.03.2018 18:10:00 0
Dil ve Kimlik Bağlamında Gagavuz Türkleri

GÖÇEBE BİR TÜRK GRUBU OLDUĞU SONUCUNA VARILDI

Konferansa konuşmacı olarak Kırklareli Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Bülent Hünerli katıldı. Dr. Öğretim Üyesi Bülent Hünerli Gagavuzların tarihsel arka planı hakkında bilgi verdi. Yapılan “Gagauzların Etnik Aidiyeti” isimli çalışmada tüm görüşlerin değerlendirildikten sonra bilinenin aksine Gagavuzların Balkanlardaki diğer halklarla da karışmış göçebe bir Türk grubu olduğu sonucuna varıldığını ifade eden Hünerli “Türkiye Türkleri ile Gagavuz Türkleri arasındaki 100 yıldan fazla süren kopukluklar 1930’lu yıllarda giderildi. Romanya’nın başkenti Bükreş’e elçi olarak atanan Hamdullah Suphi Tanrıöver bu ilişkileri geliştirebilmek amacıyla pek çok alanda faaliyette bulundu” dedi.

 

 

TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Konferansın sonunda, günün anısına NKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ve Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Tilbe tarafından Dr. Öğr. Üyesi Bülent Hünerli’ye teşekkür belgesi takdim edildi.

Haber / Ayşenur AYDIN