Balkan Savaşları ve Günümüze Yansımaları

Namık Kemal Üniversitesi Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BALKAM) tarafından düzenlenen "Balkan Savaşları ve Günümüze Yansımaları" konulu konferansa konuşmacı olarak Ara?

GÜNDEM 23.03.2018 17:20:00 0
Balkan Savaşları ve Günümüze Yansımaları

Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa NKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, BALKAM Müdürü Prof. Dr. Ayşe Kayapınar, Yeşil Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ile öğrenciler katıldı. Namık Kemal Üniversitesi’nin tarih ve tarih bilincini geliştirmek ve buna sahip çıkmak konusunda her zaman alanında uzaman seçkin konuşmacılarla hitap etmek ve ortam sağlamak için faaliyet gösterdiğini belirten Rektör Vekili Prof. Dr. M. İhsan Soysal “Bugün Balkan Araştırmaları ve Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen bu etkinlikte bilinmeyen bazı gerçekleri konuşacağız” dedi.

 

 

18’İNCİ YÜZYILIN ORTALARINDA BAŞLADI

Araştırmacı Yazar Atilla Güler de bağımsızlık mücadelesinin Balkan topraklarında 18. yüzyılın ortalarında başladığını belirterek, “Balkan topraklarında başlayan bağımsızlık ve bağımsızlık mücadelesine paralel olarak başta Rusya ve Avusturya olmak üzere siyasi gelişmelerden faydalanarak bölgede nüfuslarını arttırmak kendi devlet politikalarını gerçekleştirmek için siyasi ve askeri etkinliklerle bölgeyi Osmanlı aleyhine yöneltmişlerdir” dedi.

 

 

ALINACAK DERSLER

Güler sunumunda Balkanlara egemen olmak isteyen Avrupalı devletlerin çıkar çatışmaları ve bu yöndeki gayretleri, Osmanlı ordusunun tarihinde hiçbir dönemde görülmeyen ancak bu savaşta bazı cephelerde yapılan muharebelerde panik halinde cepheden topluca geriye doğru kaçışın sebepleriyle, savaşın sonuçlarının Osmanlı İmparatorluğu, Balkan devletleri ve bölgeye egemen olma gayretindeki Avrupalı devletlere yansımaları ve alınacak dersleri de konuştu.

Haber / Ruşa ELMA