"Zehir solumak istemiyoruz"

Çerkezköy'deki bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, ziyaretlerinde, kapaklı ve Çerkezköy sınırlarında yapılması planlanan termik santrale de değin

GÜNDEM 22.03.2018 19:43:00 0

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer dün Çerkezköy’de çeşitli ziyaretlerde bulundu. CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, CHP İlçe Sekreteri Cevdet Aykaç , CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca,CHP  Kadın Kolları Başkan Yardımcısı  Kadriye Öztürk ve CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Avcılar ile birlikte ilk olarak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Yüceer, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

 

 

“İCRA VERMEZSEK BİZ SUÇLU OLURUZ”

 

Ziyarette konuşan Kozuva, oda seçimleri dolayısıyla 1 Nisan’a odaklandıklarını belirterek “4 binden fazla üyemiz var. Yaklaşık 2 bin 300 üyemiz oy kullanabilecek. Bunların en az bin 500’ü oy kullanır. Göreve geldiğimizden beri yönetim olarak canla başla birlik ve beraberlik içinde çalışma sergiledik” dedi. Üyelerin 400’ünün sanayici olduğunu, geri kalanının ise esnaf olduğunu söyleyen Kozuva, Rahmi Yılmaz’ın eleştirilerine de cevap verdi. “Rahmi Yılmaz’a Çerkezköy alışık. Söylemlerinde üyeyi yanıltmalar var. Bu da ona yakışmıyor” diyen Kozuva, Rahmi Yılmaz’ın oda aidatlarında yüzde 50 indirim yapma vaadiyle ilgili de şunları söyledi: “Bakanlık aidatı 210 TL olarak belirlemiş. İndirse indirse 202 TL’ye indirir. Sonra neden indirdin diye soruşturma açarlar ve yeniden 210 TL’ye çıkar”. Bakanlığın “210 TL altında aidat alamazsınız” şeklinde talimatının olduğunu söyleyen Kozuva, “Üyelerimizi icraya vermiş değiliz. 2 yıl aidatlarını ödemeyen üyelerimiz icraya veriliyor. Bunlar da 2012-2013 yıllarında aidat borçları olanlar. Bunları icraya vermezsek bu defa biz suçlu oluruz” dedi.

 

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

Göreve geldikleri günden beri ÇTSO yönetiminin çalışmalarını takip ettiğini söyleyen Milletvekili Candan Yüceer de “Önemli olan yaptığınız işlerin yapacaklarınızın teminatı olmasıdır. İyi çalışmalar yaptığınızı görüyoruz” diyerek 1 Nisan’da yapılacak seçimlerde başarılar diledi. Yüceer, Kapaklı ve Çerkezköy sınırlarında kurulmak istenen kömürlü termik santrale de değinerek “Çerkezköy’e kurulmak istenen termik santralden endişe duyuyoruz. Burası bir sanayi bölgesi zaten yeterince sanayi var. Hal böyle iken bir de termik santral olursa burada nasıl yaşayacağız? Nereye gideceğiz?” dedi.

 

 

“ZEHİR SOLUMAK İSTEMİYORUZ”

 

Bu konuda ortak bir zeminde, ortak bir akılda bir araya gelinmesi gerektiğini söyleyen Yüceer “Kömürlü termik santrallerin ne kadar zararlı olduğu bilindiği halde özellikle de böyle yaşanılabilir yerlere yapmak istemeleri çok yanlış. Bildiğim kadarıyla 6 bin hektarlık bir ormanlık alan yok olacak. Termik santral bu bölgede her şeyi etkileyecek. Yaşam duracak. Buradan göç başlayacak. Bu nedenle Çerkezköylüler olarak el ele verip gerekeni birlikte yapmamız lazım” dedi. Sağlıklı yaşamak istediklerini, zehir solumak istemediklerini belirten Yüceer özelleştirilmesi gündemde olan Alpullu Şeker Fabrikası ile ilgili de konuştu.

 

 

“ŞEKER FABRİKALARINI SATTIRMAYACAĞIZ”

 

Şeker fabrikalarının satılmaması gerektiğini kaydeden Yüceer, Şeker fabrikalarını sattırmayacağız” dedi. Ziyarette konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı da, termik santral kurulmasına karşı çıkmayanların vebal altında kalacağını belirtti. Çerkezköy ve Kapaklı’nın fiziki şartlarının kömürlü termik santrale uygun olmadığını söyleyen Yüceer “Bu bölgede yaşamayanlar için böyle karar vermek çok kolay. Bu bölgede yaşayan insanların yaşamı bitecek. Bu, siyasi bir iş değil. Çerkezköylüler olarak bu konuda bir araya gelerek gür şekilde sesimizi çıkarmalıyız” dedi.

 

 

ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI’NI ZİYARET ETTİ

 

Yüceer, beraberindekilerle birlikte ÇTSO’nun ardından Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As’ı ziyaret etti. Oda yönetimi ve minibüsçüler kooperatif başkanlarının da yer aldığı ziyarette konuşan As, “Sıkıntılarımızın çözülmesi için ulaşımla uğraşan kooperatif başkanları ve yönetimleriyle birlikte birleşme konusunda bir araya geldik. Her konuda anlaşmaları tamamladık. Teknik konular üzerinde de anlaşmaya varmaya çalışıyoruz. Esasen sorunları çözmenin planlarını yapıyoruz ve bir araya gelerek sorunları çözümlemeye çalışıyoruz. Birleşmeyi sağladığımızda da sıkıntıları halledeceğiz” dedi. Ziyarette bazı kooperatif başkanları da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’nin yol güzergahları konusunda yaptığı değişiklikten ve yakında uygulamaya konulacak kartlı sistem ile ücretsiz taşınacaklardan alınmayacak para için KDV ve vergi ödeyeceklerini belirterek bu duruma bir çözüm bulunmasını istedi.

 

 

“BUNU DOĞRU BULMUYORUZ”

 

Ulaşımda ciddi bir sıkıntının olduğunu belirten Milletvekili Candan Yüceer de “Sizler sıkıntılarınız konusunda gerekli bilgileri verin. Ben bunları mecliste dile getireyim Zaman zaman sizlerin bazı sıkıntılarınızı dile getirdim. Ülkemizde bir mağduriyet giderilirken bir mağduriyet yaratılıyor, bu yaratılmamalı” dedi. Beraberindeki partililerle birlikte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’ni de ziyaret eden Yüceer, Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin YArlıgan ve gaziler tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan Yüceer “Gazilerin her zaman başımızın üstünde yeri var. Onlara her zaman gereken saygı gösterilmeli” dedi. Ülkemizde artık gazilerin de ayrıştırıldığını belirten Yüceer “Bunu doğru bulmuyoruz. Ne gaziler ne şehitler ayrıştırılamaz” dedi. Gazilerin beklentilerini ve sıkıntılarını çok iyi bildiklerini söyleyen Yüceer, CHP iktidarında bu sorunların çözüleceğini kaydetti.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU