Adaçayı alanı 324 dekara ulaşacak

Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğü tarafından ilk kez 2016 yılında Şarköy'de başlatılan Anadolu Adaçayı Üretimini Geliştirme Projesi çalışmalarının devam ettiği belirtilerek â€?

GÜNDEM 22.03.2018 18:29:00 0
Adaçayı alanı 324 dekara ulaşacak

Tekirdağ Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca’nın katılımıyla Adaçayı Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında Şarköy Gaziköy ve Uçmakdere Mahallelerinde adaçayı fideleri üreticilere teslim edildi.

 

 

ÇİFTÇİLERE HİBE VERİLİYOR

 

Fide tesliminde konuşan İl Müdürü Sarıkoca “Şarköy İlçemizin Gaziköy ve Uçmakdere Mahallesi çiftçileri zor bir coğrafyada tarım yapmaktadırlar. Onların gelirlerini arttırabilmek için mühendis arkadaşlarımız bu projeyi hazırladılar. Proje Bakanlığımızın Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ana başlığı altında ülkemizin İl bazındaki en büyük Adaçayı Üretimini Geliştirme Projesidir.  Daha önceki yıllarda doğadan adaçayı toplayan çiftçiler başta olmak üzere adaçayı üretimi yapmak isteyen üretici ve arazi tespitleri arkadaşlarımız tarafından yapılmıştır. Adaçayı fideleri Bakanlığımızın Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde üretilmiş, bedeli Bakanlığımızın gönderdiği ödenekten İl Müdürlüğümüzce karşılanmakta olup çiftçilerimize hibe olarak verilmektedir” dedi.

 

 

324 DEKARA ULAŞACAK

 

Projeye alınmış olan Şarköy’ün Gaziköy ve Uçmakdere Mahalleleri ile Süleymanpaşa’nın Kumbağ ve Akçahalil Mahallelerinde eğitim verilen toplam 31 çiftçi ailesine verilen fideler dikilmeye başlandı.            160 bin adaçayı fidesinin 68 bin adedinin Gaziköy Mahallesi’ndeki 12 çiftçiye, 62 bin adedinin Uçmakdere Mahallesi’ndeki 15 çiftçiye, 22 bin 500 adedinin Kumbağ Mahallesi’ndeki 3 çiftçiye, 7 bin 500 adedinin Akçahalil Mahallesi’nde 1 çiftçiye teslim edilerek demonstrasyonlar kurulacağını kaydeden yetkililer “İlimizde 2016 yılında toplam 146 dekar, 2017 yılında 102 dekar Anadolu adaçayı demonstrasyonu tesis edilmiş olup 2018 yılında yeni tesis edilecek 76 dekar ile birlikte toplam adaçayı alanı 324 dekara ulaşacak. Proje kapsamında öncelikle diğer bitkisel ürünlerin yetiştirilmesine uygun olmadığından çiftçilerimizce boş bırakılan arazilere adaçayı tesis ettiriliyor” dedi.

Haber / Menşure KARDEŞ