Destek için 92 proje başvurusu yapıldı

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, ajans tarafından 27 Aralık 2017 tarihinde ilan edilen proje teklif çağrısının sona erdiğini belirtti.

GÜNDEM 22.03.2018 18:24:00 0
Destek için 92 proje başvurusu yapıldı

2018 yılı Mali Destek Programları ile ilgili bilgi veren Genel Sekreter Mahmut Şahin, “Yapılan ilk değerlendirme sonucu KAYS üzerinden 96 başvuru yapıldı. Matbu olarak ise ajansa 92 proje teslim edildi” dedi. Amaçlarının bölgenin yaşam kalitesini ve refah seviyesini yükseltmek olduğunu kaydeden Şahin “Bu hedef doğrultusunda her yıl olduğu gibi bu yıl da Mali Destek Programlarına çıktık. İktisadi Kalkınma ve Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı başlıkları altında bölgemize yaklaşık 8 milyon TL’lik hibe desteği ile kaynak aktaracağız. 4, 5 milyon TL’lik bütçeye sahip Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı için Ajansa toplamda 54 proje başvurusu yapıldı. Bu yıl ilan ettiğimiz Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programında bölgemizin hem turizm hem de tarımsal-hayvansal üretim altyapısının iyileştirilmesine yönelik projeler önceliklerimiz arasında yer alıyor. 3, 5 milyon TL bütçeye sahip İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı için ise 38 başvuru aldık” dedi.

 

 

"ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA"

 

Bölgede mevcut üretimlerinde farklılaşmaya giderek katma değer oluşturan, bölgesel markalar ortaya çıkaran,  üretimde işbirliklerini geliştiren, temiz üretime dönük projelerin öncelikleri arasında yer aldığını söyleyen Şahin “Projeler teknik inceleme sonrasında bağımsız değerlendiriciler ve değerlendirme komitesi tarafından değerlendirilecek. Haziran ayında da yönetim kurulu onayı ile birlikte nihai sonuçları açıklamayı planlıyoruz. Mali destek programlarımıza başvuru yapan paydaşlarımıza teşekkür ediyor, bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Haber / Ruşa ELMA