"Bir kümes bile yapsanız haber vermek zorundasınız"

Yanıkağıl'da Revizyon İmar Planlarıyla ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı irfan Mandalı "Bu saatten sonra kimsenin yanlış yapma şansının olmadÄ

GÜNDEM 21.03.2018 21:51:00 0

Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Yanıkağıl Mahallesi’nde Revizyon İmar Planlarıyla ilgili vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

“ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

 

Önceki gün saat 14.00'da düzenlenen toplantıya Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personelleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Toplantıda konuşan Başkan Mandalı, Yanıkağıl’da düzenlemeye girildiğini ve aralıksız çalışıldığını ifade ederek “2018'in ortalarına gelmemizle beraber çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. 3194 İmar mevzuatının 18. maddesine göre çalışıyoruz. İmar mevzuatı çok teferruatlı bir mevzuat. Kadastro ile görüştüğümüzde mevcut hali ile tekrar ölçümleme haline geçeceğiz cevabını aldık. Bizi 1 yıla yakın süre o konu ile oyaladılar. 1971'li yıllarda mevcut alanın ölçümlerini gerçekleştirirken size soruyorlardı, sizin söylediklerinize göre alanınızı yazmış oluyorlardı. O zamanlar biliyorsunuz yine ölçümleri harita mühendisleri, harita teknikerleri yapma unsuruna sahipti. Ama devlet tarafından yapılıyordu. Yanlış planlamaların önüne geçip yıkım olmadan tekrar şehircilik planlarına devam edilmesi için çalışmalar devam ediyor” dedi.

 

“BELEDİYEDEN HABERSİZ BİNALAR YAPILDIĞINI GÖRDÜK”

 

Bir süre önce Büyükşehir Belediyesi’nin Yanıkağıl ile ilgili kendilerine uyarıda bulunduğunu söyleyen yetkililer “Dedi ki oluşan yerleşim planı içerisinde maalesef değişiklikler var. Değişikliklerin neler olduğunu sorduk. Buradaki alan içerisindeki bazı evlerin yollara denk geldiğini söylediler.Avukat arkadaşımla incelediğimizde bazı arkadaşlarımızın belediyeden habersiz binalar yaptığını gördük. Bu da bireysel olarak bizi gerçekten üzüyor. Bu saatten sonra kimsenin yanlış yapma şansının olmadığını özellikle belirtiyoruz. Eğer bir yere bir kümes bir ağır dahi yaparsanız belediye ile iletişim kurmaya mecbursunuz. Yani imar mevzuatının dışına çıkıldığı takdirde hem kaçak ruhsat sahibi oluyorsunuz hem de yıkımı gerçekleştiriliyor. Sınırının dışında olan arkadaşlarımız bu hallerden dolayı mağdur durumda. Plan dışındaki yerlerimiz hala resmiyete kavuşmadı. Şuanda ki ana temamız, Yanıkağıl içerisindeki mevcut alanların parselasyonunu yaparken buradaki konumu sizinle görüşmemiz” dedi. Kapaklı Belediyesi tarafından yapılan bilgilendirme toplantısının sonunda ise personeller vatandaşların sorularını yanıtladı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU