Termik santrale dikkat çekmek için istifa etti

Çerkezköy'ün saygın iş adamlarından Ömer Kılınç, 4 yıl önce başladığı siyaset yaşantısını, Çerkezköy'ün geleceğine dikkat çekmek için dün yaptığı ba

GÜNDEM 21.03.2018 20:00:00 0
Termik santrale dikkat çekmek için istifa etti

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Ömer Kılınç, saat 13:00’da işyerinde bir basın açıklaması yaparak tüm görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

 

“BENİM BİR PARTİCİLİĞİM YOK”

 

Çerkezköy-Kapaklı arasında kurulması planlanan termik santrale karşı kamuoyu oluşturmak ve dikkat çekmek için istifa ettiğini söyleyen Kılınç “Bu konunun tehlikeli ve yanlış olduğunu söylüyorum. Bu iş yalnız politikacıların işi değil. Bu iş yerel vatandaşlarımızın işidir. Bugün torunlarımı da yanıma aldım. Torunlarımın istikbalini düşünerek termik santrali istemiyorum. Bunu düşünerek hassasiyet gösterelim” dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında da “Üç parti birleşelim ortak bir komite kuralım. Bu komitenin hazırladığı bildirgeyi basına okuyalım” önerisinde bulunduğunu anımsatan Kılınç “Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Ben herhangi bir partiye kayıtlı değilim. Ben felsefe itibariyle istifa ediyorum. Benim bir particiliğim yok. Mesele de ordadır. Partilerin de disiplini olmalıdır. O disipline partiye mensup kişiler uymalıdır. Ama benim gibi rahat konuşmasını seven insanlar o disipline giremiyoruz” dedi.

 

“HEPİMİZİN AKCİĞERİ BU DUMANI ÇEKECEK”

 

Yerli enerjinin ihtiyaç olduğunu kaydeden Kılınç “Burası nüfus yoğunluğunun çok olduğu bir yer. Termik santral yapacaksanız yapın ama Çerkezköy ve Kapaklı gibi yüzde 8’in üzerinde büyüyen yerlerin dibine yapmayın. Ben halkın diliyle konuşacağım. Termik santral yeri daha önce Silivri’deydi. Silivri turistlik bir yer. Ama burası da sanayi bölgesi. Anadolu’dan insanlar buraya çalışmak için geliyor. Termik santrali kurun ama yerleşim yerlerinin yanına kurmayın. Hepimizin akciğeri bu dumanı çekecek. Zaten Çerkezköy’ün havası nemli. Zaten ister istemez sanayinin bir kirliliği var. Termik santral pis bir iş” dedi.

 

“BUNU DUYSA MANİ OLUR”

 

Politikacıların dikkati için değil, termik santral konusunda vatandaşlara dikkat çekmek için istifa ettiğini kaydeden Ömer Kılınç “Yapacaksanız gidin Karadeniz’de deniz kenarında yapın. Orada denizden suyunu da alırsın, nereye boşaltırsan da boşaltırsın. 200-300 bin insanın yaşadığı yerde bunu yapmayın. Bu tür mücadeleyi Silivri de yaptı. Hadi gelin birlik olarak buna karşı duruş sergileyelim. Bu iş parayla pulla olmaz. Bu termik santral yüzlerce kişinin ölmesine neden olacak. Bunun pazarlığı bile olamaz. Bu işin kolayına kaçan arkadaşları duyuyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Ergene Nehri için ne kadar uğraştı. Cumhurbaşkanımız çevreye verdiği önemi gösterdi. Eminim Cumhurbaşkanımıza bu fotoğrafları ulaştırıp ‘Ergene’yi boyahane suyundan kurtardık. Kömür tozu ile sıvayacağız’ derlerse, derenin içinden geçen asitli su mu çok öldürücü olur yoksa atmosferimi kirletmemiz çok öldürücüdür. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bunu duysa mutlaka mani olur” diye konuştu.

 

“AMACIM SESSİZ ÇOĞUNLUĞUN SESİNİ DUYURMAK”

 

Amacının termik santral konusunda bilinç oluşturmak olduğunu söyleyen Kılınç “AK Parti, CHP, MHP tabanını içinde benim gibi düşünenlerin çok büyük oranda olduğunu düşünüyorum. Amacım o sessiz çoğunluğun da sesini duyurmaktır. Vatandaş söylemek istiyor ama söyleyemiyor. Niye söylemiyorsun diyerek irdelemeyelim. Bazıları elimi sıkıp çok iyi yaptın diyor ama termik santralin bu bölgeye yapılmasına karşı olduğunu söyleyemiyor” dedi. “Samsun Terme’de termik santral projesi iptal edildi. AK Partili Belediye Başkanı milletvekillerinden ricada bulunup, bir bütün olarak termik santralin yapılmasına engel oldu. Bunun aynısı bu bölgede yapılabilir mi?” sorusuna da cevap veren Ömer Kılınç “Bunun için yalvarmak gerekiyorsa yalvaralım. Rica etmek gerekiyorsa rica ederiz. Amacımız bizim bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Çerkezköy-Kapaklı halkı olarak burnumuzun dibinde böyle termik santral istemiyoruz. Ama bu bizim termik santrale karşı olduğumuz anlamına da gelmez. Bu suyu nerden bulacaksınız. Bu kül nereye gidecek. Bunun açıklamasının da yapılması gerekiyor. Bu gerçekten siyaset üstü bir durumdur. Bunun için de birlik ve beraberlik gereklidir” dedi. Bu sorunun ülkenin sorunu değil, yerel bir sorun olduğunu söyleyen Kılınç “Yerelde hep beraber olalım. Anlaşamayacağımız bir konu değildir. Neden partililerle didişelim. Yerelde buluşalım. O gün mitinge gönlümden geçen kalabalık göremedim. 3-5 misli kalabalık düşünüyordum” diye konuştu.

 

İNSAN CANIYLA T CETCELİ YAPAMAZSINIZ”

 

“Termik santral projesini geri çevirme şansımız var mı?” sorusuna da cevap veren Kılınç “Silivri’den buraya atıldı. Aynı duruşu biz sergilersek bu termik santrali Karadeniz kenarında ıssız bir yere gönderebiliriz. İnsan canıyla T cetveli yapamazsınız. Milyonlar kazanacağım diyerek de hesap yapamazsınız” dedi. Siyasetin insanları refaha ve mutluluğa ulaştıracak bir araç olduğunu kaydeden Kılınç “Siyaseti kullanarak insanları bu duruma düşüremezsiniz. Bu işi hiçbir zaman politik siyaset malzemesi yapmadık. Ona da karşıyız. Bölgede birliği sağlayamazsak kim yardım edecek” diye konuştu. “Sivil bir inisiyatif kurulmasına öncülük eder misiniz?” sorusu üzerine de Kılınç bu konuda çok ısrarlı bir şekilde gayret edebileceğini söyledi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ