İçme Suyu Tesisleri yine tahrip edildi

Mart ayının başında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından zarar verilen Kapaklı Karaağaç Mahallesi İçme Suyu tesisleri yine tahrip edildi. TESKİ'ye ait bazı tesislerin tahrip edildiğini bel

GÜNDEM 20.03.2018 19:36:00 0
İçme Suyu Tesisleri yine tahrip edildi

Mart ayının başında Kapaklı Karaağaç Mahallesi İçme Suyu tesislerine kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından zarar verilmiş, kablolar çalınmış ve bu nedenle bazı bölgelere yaklaşık 2 saat boyunca su verilememişti.

 

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Geçtiğimiz günlerde yine aynı tesise benzer bir saldırı yapıldı. Son zamanlarda TESKİ Genel Müdürlüğü’ne ait tesis, malzeme ve ekipmanlara yönelik sistemli bir şekilde hırsızlık, saldırı ve sabotaj gibi eylemler gerçekleştirildiğini belirten TESKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri “4 Mart tarihinde Kapaklı Karaağaç Mahallesi İçme Suyu tesislerine zarar verme ve sistemi çökertme amacıyla yapılan sabotaj ve hırsızlıktan sonra, geçtiğimiz günlerde yine aynı tesiste, aynı şekilde saldırı gerçekleştirildi. Bina duvarları kırılarak kısmen yıkıldı. Mali değeri oldukça düşük olan elektrik kabloları kesilerek sistem çalışmaz hale getirildi. Güvenlik güçlerinin incelemesinin ardından soruşturma süreci başladı” dedi.

 

 

27 RÖGAR KAPAĞI ÇALINDI

Bu olaydan bir gün sonra Muratlı Aydınköy İçme Suyu Deposu’nun demir kapılarının çalındığını belirten yetkililer “Hırsızlık olayının tespiti üzerine derhal güvenlik güçlerine haber verildi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması sonrasında başlatılan soruşturma devam ediyor. 19 Mart günü de Saray Çayla Mahallesi’nde bir başka hırsızlık olayı yaşandı. TESKİ’nin 2017 yılı içinde yaklaşık 4,5 milyon TL yatırım maliyeti ile Saray’ın Çayla, Çukuryurt ve Göçerler Mahalleleri’nde yaptığı içme suyu ve kanalizasyon altyapı çalışmaları kapsamında, Çayla Mahallesinde bulunan 22 adet rögar kapağı çalındı. Organize bir şekilde yapılan hırsızlığın ardından yine güvenlik güçlerine haber verildi. Gerekli incelemenin ardından soruşturma sürüyor. Bir kerede 22 adet rögar kapağının çalınmasına ek olarak son 1 ay içerisinde bölgede çalınan diğer 5 rögar kapağı ile birlikte toplam 27 adet rögar kapağı çalındı” dedi.

 

 

TAHRİP EDİLDİ

Yapılan tüm saldırı, sabotaj ve hırsızlıklardan sonra tesislerin tahrip edildiğini ve kullanılamaz hale getirildiğini söyleyen yetkililer “Tüm eylemlerin organize bir şekilde düzenlenmiş olması ihtimali yüksektir. Yapılan eylemler doğrudan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ Genel Müdürlüğünü hedef almaktadır. Tesislerimize yapılan bu çirkin saldırıları esefle kınıyoruz. Güvenlik güçlerinin çalışmaları sonrasında yapanların kimliklerinin tespit edilmesini umuyoruz. TESKİ’nin kamu hizmeti vermesi ve tesislerinin kamu malı olduğunu hatırlatarak, vatandaşlarımızın bu gibi eylemlere şahit olmaları durumunda derhal emniyet birimlerine haber vermelerini rica ederiz” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU