'Ateşböceği Eğitim Birimi' gönüllülerini bekliyor

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından oluşturulan Ateşböceği Eğitim Birimi TIR'ı, Çerkezköy Raif Dinçkök Ortaokulu'nda eğitim desteği vermeye başladı. Yaz dönemi de dahil 6 ay

GÜNDEM 20.03.2018 19:35:00 0

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından oluşturulan Ateşböceği Eğitim Birimi TIR’ı, Çerkezköy Raif Dinçkök Ortaokulu'nda öğrencilere eğitim desteği veriyor.

 

 

2 MİLYONU AŞKIN ÇOCUĞA EĞİTİM DESTEĞİ

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından oluşturulan Ateşböceği Eğitim Birimlerinin, 31 ilde, 10 Eğitim Parkı, 44 Öğrenim Birimi ve 24 Gezici Eğitim aracı ile 78 noktada faaliyette olduğunu dile getiren Etkinlik Noktası Sorumlusu Mustafa Muslu, bugüne kadar on binlerce gönüllünün 550 bini aşkın bireysel ve kurumsal bağışçılarla 2 milyonu aşkın çocuğa eğitim desteği verildiğini belirtti.

 

 

ÜCRETSİZ OKUL İÇİ VE OKUL DIŞI EĞİTİM

İlköğretim çağındaki çocuklara eğitim verildiğini dile getiren Mustafa Muslu, “Amacımız, çocuklarımızın, Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine bağlı, akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, kendi iç yaratıcılığını harekete geçirebilen, barışçı ve farklı düşünce ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde dil, din, ırk, cinsiyet farkı gözetmeyen bireyler olarak yetişmesini sağlamak. Bu yönde çocuklarımıza katkı sağlayacak eğitim programları ve etkinlikler oluşturarak bunları uyguluyoruz. 1995 yılında kurulan vakfımız çocuklarımıza ücretsiz olarak okul içi ve okul dışı saatlerde eğitim vermeye devam ediyor” dedi. 

 

 

"GÖNÜLLÜ OLMAK İSTEYEN HERKESİ BEKLİYORUZ"

Ateşböcekleri Eğitim Birimleri'nde ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın tüm etkinliklerinde kişisel gelişim, toplumsal değerler, sanat, dil, iletişim, zihinsel, düşünsel alanlarda eğitim etkinlikleri gerçekleştirdiklerini dile getiren Mustafa Muslu, “Ateşböceği Eğitim Birimlerimiz 16 bilgisayar bulunan bilgisayar odası, kitap ve eğitim materyallerinin bulunduğu serbest etkinlik odası ve Ateşböceği Birimi Sorumlusu'nun yaşadığı yaşam alanından oluşuyor” dedi. Çerkezköy'deki Raif Dinçkök Ortaokulu’nda da çocuklar tarafından ilgiyle karşılaştıklarını belirten Muslu, “Daha önce Trakya Bölgesi’nde Edirne Uzunköprü ve Kocaeli'de eğitim verdik. Kapısından girebildiğimiz her okula gitmek istiyoruz. 250'den az kişiye sahip olan okullara maalesef ki gidemiyoruz. Şu an 6 ay boyunca Çerkezköy Raif Dinçkök Ortaokulu'nda kalmak istiyoruz. Yaz dönemi de buna dahil. Sonrasında Çerkezköy'deki mahalle okullarına da gitmek istiyoruz. Bunun için yanımızda olabilecek gönüllülere ihtiyacımız var. Özellikle Üniversite öğrencilerinin yanımızda olmasını amaçlıyoruz. En az lise mezunu olan herkesin Temel Gönüllü Eğitimi almasını sağlayarak yanımızda olmalarını istiyoruz” dedi.

 

 

2-8. SINIF ÖĞRENCİLERİNİ KAPSIYOR

Ateşböceği Öğrenim Birimi Eğitim Programının, bilişim, matematik, fen, okuma ve sanat alanlarında kısa süreli etkinliklerden oluştuğunu söyleyen Muslu “Programlar, ders içi saatlerde Ateşböceği Öğrenim Birimi etkinlik alanında 2-8. sınıflara uygun içerikler ile aktif bir öğrenme ortamında gönüllülerin desteği ile uygulanıyor. Toplam 12 saatten oluşan Ateşböceği Eğitim Programının 6 saati bilişim etkinliğinden, diğer 6 saati ise Matematik Eğlenerek Öğren, Fen Eğlenerek Öğren, Okuyorum Oynuyorum, Drama Atölyesi, Eğlen Öğren Hijyen etkinliklerinden oluşuyor. Bu programla çocukların teknoloji okuryazarlıklarını geliştirmelerini, yaratıcılıklarını keşfetmelerini, okuduklarını daha iyi anlamalarını ve kendilerini daha iyi ifade etmelerini, matematik ve fen alanındaki önyargılarını kırarak ve bu alandaki bilgi ve becerilerini geliştirmelerini ve hijyen konusunda farkındalıklarının artmasını hedefliyoruz”  dedi.

 

 

“BİLGİYİ ÜRÜNE DÖNÜŞTÜREBİLMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Eğitim Programının, Algo Dijital, Matematik Eğlenerek Öğren, Fen Eğlenerek Öğren, Okuyorum Oynuyorum, Drama Atölyesi, Eğlen Öğren Hijyen ve Kısa Süreli Etkinlik derslerinden oluştuğunu dile getiren Mustafa Muslu, “Algo Dijital, Çocukların problem çözme, algoritmik düşünme, blok temelli kodlama, programlama, dijital okuryazarlık ve dijital yurttaşlık konularında becerilerini geliştirmelerini amaçlanıyor. Matematik Eğlenerek Öğrenmede çocukların matematiğe karşı duyduğu kaygıyı azaltabilmek, matematiği çocuklara sevdirebilmeye yönelik etkinlikler düzenliyoruz. Çocuklar için ilgi çekici ve eğlenceli materyaller oluşturuyoruz. Fen Eğlenerek Öğren dersimizde çocukların bilimsel süreç basamakları konusunda farkındalık kazanmalarına, bilime karşı olumlu tutum geliştirmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Okuyorum Oynuyorum, metinleri çok katmanlı olarak anlayabilmeyi ve edinilen bilgiyi ürüne dönüştürebilmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

 

ÖZGÜN EĞİTİMLERDEN OLUŞUYOR

Çocukların özgün düşünceler üretmelerini; gözlemleme, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmelerini destekleyen etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Muslu “ Drama Atölyesi etkinliği ile çocukların sanat yoluyla yaşam becerilerini geliştiren, çok yönlü, yaratıcı düşünceye sahip, sorgulayan, eleştiren, kendini ifade eden, özgür düşünen bireyler olmalarına destek vermeyi hedefliyoruz. Eğlen, Öğren, Hijyen etkinliklerinde çocuklarımızda doğru hijyen alışkanlıkları geliştirmeyi ve tuvalette hijyen için gerekli olan tutum ve davranışların gelişmesini sağlıyoruz.12 saatlik standart Ateşböceği Eğitim Programı dışında, okullarda uygulanmak üzere hazırlanmış, toplam 90 dakikadan oluşan, çocuklarda sanat, okuma, matematik, değerler ve bilişim gibi birçok farklı alanda farkındalık kazandırmayı amaçlayan Kısa Süreli Etkinlikler uygulanıyor. Bu etkinlikler çocuklarımızın sınıf ve yaş düzeyleri ile uyumlu, amaç, hedef ve içerikleri danışmanlar ve eğitim uzmanları tarafından hazırlanarak özgün eğitimlerden oluşuyor” dedi.

Haber / Özge MERİÇ