Ağaçlar yeni yerlerine dikildi

Çerkezköy Belediyesi tarafından Atatürk Caddesi'nin Pera Pastanesi ile Kipa Kavşağı arasında kalan bölümünden sökülen 100 tane çınar ağacı, Çerkezköy'deki farklı noktalara dikildi

GÜNDEM 20.03.2018 19:34:00 0
Ağaçlar yeni yerlerine dikildi

Çerkezköy Belediyesi tarafından Atatürk Caddesi’nin Pera Pastanesi ile Kipa Kavşağı arasında kalan bölümünden ağaçların sökülmesi bazı vatandaşların tepkisine neden olmuştu. Atatürk Caddesi’nden sökülen 100 ağaç ilçenin farklı noktalarına dikilirken, sökülen 1 selvi ağacının da güçlenmesi için mezbahane mevkiine alındığı belirtildi.

 

 

100 AĞAÇ FARKLI NOKTALARA DİKİLDİ

Atatürk Caddesi’nde Pera Pastanesi ile Kipa Kavşağı arasında 100 tane çınar ağacı ve 1 tane selvi ağacının söküldüğünü belirten Çerkezköy Belediyesi yetkilileri “Sökülen ağaçlardan 22 tanesi Namık Kemal Bulvarı’na, 8 tanesi Metin Seçkin Ortaokulu’nun önüne, 25 tanesi Cengiz Topel Caddesi’ndeki orta refüje, 27 tanesi Halide Edip Adıvar Caddesi’ne, 18 tanesi Kumlugeçit mevkiindeki yeşil alanlara dikildi. Sökülen bir selvi ağacımızı da güçlenmesi için mezbahaneye aldık” dedi.

 

 

“AĞAÇLAR DAHA İYİ YAŞAYABİLECEKLERİ YERDELER”

Sökülen çınar ağaçlarının tamamının yeni yerlerine dikildiğini belirten yetkililer “Ağaçlar daha iyi yaşayabilecekleri yerdeler. Ağaçların köklerinin güçlenmesi için budama çalışmaları gerçekleştirildi. Yaz ayında ağaçların yeşermesi ile birlikte Çerkezköy daha yeşil bir görünüme kavuşacak” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU