6 inekle ailesini geçindiriyor

Saray'da yaşayan 34 yaşındaki 3 çocuk annesi Kadriye Karaca, rahatsızlığı nedeniyle eşi çalışamadığı için 'Genç Çiftçi' projesinden aldığı 6 inekten elde ettiği süt, yoğurt

GÜNDEM 20.03.2018 19:31:00 0
6 inekle ailesini geçindiriyor

Saray’a bağlı Sefaalan Mahallesi'nde yaşayan Erkan Karaca, 3 yıl önce odun keserken yanlışlıkla bir elinin parmaklarını kesti. Bu nedenle çalışamaz duruma gelen Erkan Karaca'nın eşi Kadriye Karaca, Sefaalan'da muhtar ve çevredekilerin önerisiyle 2 yıl önce 'Genç Çiftçi' projesine katılarak devletten 6 inek aldı.

 

 

HAYALİ ÇİFTLİK KURMAK

En büyük hayalinin bir çiftlik kurmak olduğunu belirten Kadriye Karaca, “6 inekle başladığım projeyi büyütmek istiyorum. Kadınlar için zor görünen hayvan bakmak aslında çok kolay. Sabah kalkıyorum onlara bakıyorum. Otlarını veriyorum, sularını veriyorum. Dışarıya salıyorum, geziyorlar. Bir zorluğu yok, böyle bir işe girmeyi muhtarımız önerdi. Eşim de çalışmadığı için proje kapsamında devletimiz de inek verdi. 6 inek aldık. Büyütmeyi düşünüyoruz. Kesinlikle zor bir tarafı yok. Süt elde ediyoruz, yoğurt, peynir, tereyağ yaparak satıp bunlarla geçiniyoruz. Özellikle tereyağına çok talep var. Ekşimiğe de aynı şekilde talep var. Hedefimde şu an için inek sayısını iki katına çıkarmak var” dedi.

Haber / Ruşa ELMA