Özel çocuklar partide buluşacak

Süleymanpaşa Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'nde Down sendromlu çocuklara özel bir parti organize edecek.

GÜNDEM 20.03.2018 19:17:00 0
Özel çocuklar partide buluşacak

Etkinlikle ilgili bilgi veren yetkililer “Değirmenaltı Mahallesi Namık Kemal Üniversitesi ana girişi karşısında bulunan Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi’nde yapılacak olan partide yüz, kum ve tuval boyama etkinlikleri, Zumba atölyesi, sihirbaz gösterisi gibi çok sayıda etkinlik gerçekleştirilecek. Ayrıca kostümlü animatörler çocuklarla bir arada olarak eğlenceli anlar yaşatacaklar. Parti boyunca çocuklara ve ailelerine de çeşitli ikramlarda bulunulacak. Down sendromunun bir hastalık değil, genetik bir farklılık olduğuna dikkat çekmek için her yıl 21 Mart’ta kutlanan Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü, Down sendromlu çocuklara yönelik bu parti ile farklı bir etkinlikle Süleymanpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilmiş olacak” dedi.

 

 

21 MART NEDEN KUTLANIYOR?

Down sendromu, normalden bir adet fazla kromozoma sahip bireylerde görülen bir özel durum olarak biliniyor. Down sendromuna sahip bireyler, fazla kromozomdan kaynaklanan fiziksel zorluklarla mücadele ediyorlar. 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü, bu zorlukları ve Down sendromunun bir hastalık ya da zihinsel bir eksiklik olmadığını hatırlatmak amacıyla kutlanıyor.

Haber / Ruşa ELMA