'Kahraman Türk Kadınları' tam not aldı

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Sosyal ve Kültürel Kulüpler Tiyatro Grubu tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103.yıldönümü ve şehitleri anma günü dolayısıyla sahnelenen 'Ka

GÜNDEM 19.03.2018 16:59:00 0

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Sosyal ve Kültürel Kulüpler Tiyatro Grubu tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103.yıldönümü ve şehitleri anma günü dolayısıyla ‘Kahraman Türk Kadınları” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

 

 

ÇOK SAYIDA SANATSEVER İZLEDİ

Önceki akşam saat 20:00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda sahnelenen ve sendika üyesi çalışanların rol aldığı oyunu Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, MHP Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Kayır, Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, Çerkezköy Adliyesi Yazı İşleri Müdürü Erbay Bekiroğlu Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan, sendika baş temsilcileri, temsilciler ve sendika üyeleri ile çok sayıda sanatsever izledi.

 

 

MANEVİYAT MADDİYATI YENDİ

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Eğitim Sekreteri ve Sosyal ve Kültürel Kulüpleri Sorumlusu Caner Alözkan’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından  Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak da günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden şehitlerin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu yaşadıklarını belirten Koçak, Çanakkale Savaşları’nın, maneviyatın maddiyatı yendiği yer olma özelliği ile dünya tarihi üzerinde de büyük etkilere neden olduğunu, sömürülen ülkelerin bağımsızlık fikrinin kuvvetlenmesine yardımcı olduğunu belirtti.

 

 

“TÜRK MİLLETİNİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ”

Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmekle kalmayıp, dünya milletlerinin düşünce yapısının değişimine de büyük etki ettiğini kaydeden Koçak “Tarihimizdeki her savaşın, her muharebenin ayrı bir önemi ve bizim için manevi bir değeri vardır. Bu vatanı bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.

 

 

PERFORMANSLARI İLE BEĞENİ TOPLADILAR

Murat Koçak’ın konuşmasının ardından, sendika üyeleri yaptıkları iki aylık bir çalışmanın sonucu hazırlanan ‘Kahraman Türk Kadınlar’ isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Selahattin Çiçek’in yandığı ve yönettiği oyunda rol alan sendika üyesi işçiler Ceren  Dilbaz, Eda Esen, Gülşen Kahraman, Hafize Doğruol, İpek Mengi, Murat Akkuş, Neval Becit, Nevin Dündar, Selin Solmaz ve Şöhret Saime Bülbül, usta oyunculara taş çıkartan performansları ile beğeni topladılar.

 

 

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Amatör ruhla profesyonel bir çalışma ortaya koyan oyuncular, ayakta alkışlandı. Oyunun sonunda oyunculara çiçek takdim edildi.  Sendika tarafından oluşturulan Sosyal ve Kültürel Kulüpler Tiyatro Grubu’nun başında yer almasının istendiğini belirterek “Bu konuda araştırmalar yaptım. Ve Çanakkale Savaşlarında görev alan Kahraman Türk kadınlarımızın o zamanki yaşadıklarını inceleyerek okuduğum eserlerden bir derleme yaparak Kahraman Türk kadınları oyununu ortaya çıkardım. Oyun tamamen benim derleyip yönettiğim bir oyundur” dedi.

 

 

“KADINLARIN KAHRAMANLIKLARINI SERGİLEDİK”

Oyunda cephe arkasındaki Türk kadınlarının cepheye cephane taşırken yaşadıkları zorlukların anlatıldığını belirten Çiçek, oyunda bunları göz önüne sererek kadınların vatan için yaptıkları kahramanlıkları sergilediklerini ifade etti. Tiyatro oyunu ayrıca işaret dili öğretici ve tercümanı Pelin Altunal tarafından işitme engelli vatandaşlar için oyun boyunca işaret diliyle de anlatıldı.

Haber / Özge MERİÇ