Alperen Ocakları, Çanakkale şehitlerini andı

Çerkezköy Alperen Ocakları tarafından Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Programına katılan Büyük Birlik Partisi Genel Başkan

GÜNDEM 19.03.2018 16:57:00 0
Alperen Ocakları, Çanakkale şehitlerini andı

Çerkezköy Alperen Ocakları tarafından Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yılı dolayısıyla 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Programı düzenlendi.

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Programa Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, BBP Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, BPP Çerkezköy İlçe Başkanı Murat Yürük, Çerkezköy Alperen Ocakları Başkanı Ahmet Macit, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve ilçe yönetimi, MHP Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Kayır ve ilçe yönetimi, BBP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Ceylan, BBP Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, ÇTSO Melis Üyesi Sinan Sifil, Çerkezköy’e Gönülverenler Derneği Başkanı Murat Akay, BBP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Yılmaz Bulut, Çerkezköy Malatyalılar Dernek Başkanı Esat Deniz, Alperen Ocakları Çorlu İlçe Başkanı Yasin Akgün ve partililer katıldı.

 

 

“MEHMETÇİK GÖZÜNÜ BİLE KIRPMADAN ŞEHİT OLDU”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Çerkezköy Alperen Ocakları Başkanı Ahmet Macit, Çanakkale Savaşı’nın 1915 yılında İngiliz, Fransız, Anzak ve Britanya kuvvetlerinin İstanbul’u ele geçirmek istemesi nedeniyle başladığını ifade ederek “Çanakkale Savaşı, Gazi Mustafa Kemal’in dehası, askerin iman, inanış ve adanmışlık ruhu ile 3 yıl süren bu savaş çok ağır bedellerle kazanılmıştır” dedi. Çanakkale’de binlerce Mehmetçiğin gözünü kırpmadan şehit olduğunu,  vatan toprağını namus bilen Mehmetçiğin gözünü bile kırpmadan ölümü göğüsleme cesareti ile şehit olduğunu kaydeden Macit, “Çanakkale şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, şu an sınırlarımızın ötesinde mücadele eden tüm kolluk kuvvetlerimize de muzafferiyet diliyorum” dedi.

 

 

AYRI BİR GÜZELLİK

Programda Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan da konuşma yaptı. Sabaha iyi bir haberle başladıklarını kaydeden Karacan “58 gündür Suriye sınırında yürütülen Zeytin Dalı Harekatı, ülkemizin güneyinde kurulmaya çalışılan terör devletinin kökünü kurutmak için Mehmetçik Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Afrin’de bir harekat içerisindeydi. Bugün sabah itibariyle Afrin merkez’e girildi ve Afrin düştü” dedi. Bu haberin Çanakkale Şehitlerinin anıldığı 18 Mart gününe denk gelmesinin de ayrı bir güzellik olduğunu kaydeden Karacan, son ocak tütene kadar bu devletin var olacağını söyledi.

 

 

“250 BİN ŞEHİT VERİLEREK KAZANILDI”

Çanakkale Savaşı’nın 250 bin şehit verilerek kazanılan bir zafer olduğunu kaydeden Karacan “O günkü nüfusa oranla söylenirse 250 bin rakamı daha iyi anlaşılır. 1914’te Osmanlı’da sayım oldu. Osmanlı Devleti’nin o günkü Müslüman nüfusu 13 milyon 490 bin. 250 bin şehit vererek vatan toprağını savunmak demek o günkü nüfusun yüzde 2’sini şehit vermek demektir. Bu nüfusun yarısının da kadın nüfusu olduğunu düşünürseniz, erkek nüfusunun yüzde 4’ü kaybedilmiştir. Bu günkü 81 milyona göre kıyaslarsak Çanakkale’de bu güne göre de 1 milyon 600 bin kişiyi şehit vermek demektir” dedi. Ardından şiir dinletisi ve Mevlid-i Şerif okunmasının ardından Alperen Ocakları Çerkezköy Başkan Yardımcısı Ramazan Turgut Ocak faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Haber / Özge MERİÇ