"İçimizden Mustafa Kemal'i sökemezler, silemezler"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü tarafından şehitlere saygı yürüyüşü düzenlendi. CHP Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı, iki gün önce yürüyüşün d

GÜNDEM 19.03.2018 16:53:00 0

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yılı anısına şehitlere saygı yürüyüşü düzenlendi.

 

 

BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Çorlu Şehitliği önünden başlayarak Atatürk Meydanı'nda yer alan Atatürk anıtı önünde sona eren yürüyüşe Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu, CHP Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı.

 

 

“İÇİMİZDEN MUSTAFA KEMAL’i SÖKEMEZLER”

Kalabalık adına konuşan CHP Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı, iki gün önce yürüyüşün duyurusunu yapmak için üzerinde Atatürk fotoğraflı afişlerin yırtılmasını kınadığını belirterek, “Bugün 18 Mart Çanakkale zaferinin 103’yılı başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor. Gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Bu yürüyüş için pankartlarımızı hazırladık ve astık. Fakat gecenin bir yarısı kendini bilmez üç kişi pankartlarımızdan ve afişlerimizden sadece Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini yırtıp atılar. Onlar sadece kendilerince bir şey yaptıklarını zannettiler. Ama bizim içimizden Mustafa Kemal’i sökemezler, silemezler. Emniyet güçlerimiz en kısa sürede bu hainleri bulup gerekeni yapacakladır” dedi.

 

 

“AYNI GÜFTEYLE EBEDİYEN OKUYACAĞIZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, “Türkiye Cumhuriyeti ebediyen var olacaktır ve var olduğu sürece de zaferlerimiz mutlulukla ve gururla kutlanmaya devam edecektir. Çorlu'daki bu coşku, bunu ispatlamıştır. Zaten Çorlu, Cumhuriyetin, Tekirdağ'ın ve devrimcilerin her daim kalesi olmuştur. Şunu herkes bilsin ki, az evvel okumuş olduğumuz İstiklal Marşımızı aynı güfteyle, aynı heyecanla ebediyen okuyacağız” dedi.

 

 

“HER ZAMAN BİZİM YOL GÖSTERİCİMİZ OLACAK”

Türkiye Cumhuriyeti’nin ebediyen var olacağını kaydeden Albayrak “Ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün idealleri bizim her zaman yol göstericimiz olacaktır” dedi. Yürüyüşün ardından üzüm hoşafı ve buğday çorbası ikramında bulunuldu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ