Çanakkale Kumanyası dağıttılar

Süleymanpaşa Belediyesi, vatandaşlara 103 yıl önce Çanakkale Savaşında cephedeki askerlere dağıtılan ve içerisinde üzüm hoşafı ile yağlı buğday yer alan Çanakkale kumanyası dağıttı.

GÜNDEM 19.03.2018 16:52:00 0
Çanakkale Kumanyası dağıttılar

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Bugün 103. yılını idrak ettiğimiz Çanakkale Savaşlarını toprağın altında kefensiz yatanlara karşı, toprağın üstünde olan bizlerin mahcubiyetiyle kutluyoruz. İstiklal Marşımızın, Türklüğümüzün, Atatürk'ümüzün, Kurtuluş Savaşı'nın ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bu süreçte adım adım üzerimize gelen bütün güçlere karşı önce Trakya, sonra tüm Türkiye'deki bütün cumhuriyet sevdalıları dimdik ayaktadır. Bizi bir yapan, millet yapan İstiklal Marşımızın, Türklüğümüzün ve Atatürk'ümüzün ebediyen arkasında olacağımızı, bize onun aktardı ışığı gelecek nesillerimize taşıyacağımıza şerefimiz ve namusumuz üzerine söz veriyoruz” dedi.

 

 

“İLELEBET PAYİDAR KILALIM”

Korkunun ecele faydasının olmadığını söyleyen Eşkinat “Hani diyor ya, `Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.' Hür yaşamak için biz sonuna kadar direneceğiz ve hür yaşamaya da devam edeceğiz. Hangi çılgın bize zincir vurmaya çalışacaksa, Allah onların yolunu da başka tarafa göndersin. Biraz sonra o zor koşullar altında bazı günler aç, bazı günler de bugün bizim de simgesel olarak paylaşacağımız Çanakkale aşıyla bize bu toprakları emanet eden ecdadımıza layık olmak için sadece konuşmak değil, hepimizin artık bir şeyler yapması lazım. İstiklal Marşımız `Korkma' diyor. Yüce dinimiz de `Oku' diyor. Okuyalım ve korkmayalım. Birbirimize daha sıkı sarılalım. Dayanışmamızı güçlendirelim. Cumhuriyetin değerlerini de ilelebet payidar kılalım” dedi.

 

 

“DAHA GÜÇLÜ OKUYACAĞIZ”

Türkiye Cumhuriyeti’nin ebediyen var olacağını söyleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Çanakkale Zaferi de ebediyen kutlanacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin yol gösterici idealleri Mustafa Kemal Atatürk'ün bize koyduğu idealler olarak kalacaktır. Bunu kaldırmaya kimsenin gücü yetmez. 97 yıldır gururla söylediğimiz, evimizde bile dinlerken çocuklarımıza İstiklal Marşının gururunu, güzelliğini ayakta dinleyin diye aşıladığımız, gösterdiğimiz bu önem ve ciddiyetin bugün bazıları tarafından ortadan kaldırıldığını görmenin mutsuzluğu ve sıkıntısı içerisindeyim. İstiklal Marşı'nın bir ilahi şeklinde söylenip kimi başında tempo tutarak, böyle olmaz. Bu insanlar zamanı gelince tarih önünde hesap vereceklerdir. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bundan sonra da 50 tondan okuduğumuz İstiklal Marşımızın bu bestesini, bu güftesini şimdi 100 tondan daha güçlü okuyacak ve herkese de örnek olacağız” dedi. Konuşmaların ardından Çanakkale Savaşı sırasında askerlere kumanya olarak verilen yağlı buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikram edildi.

Haber / Ayşenur AYDIN