Şeref sayfalarımızdan biri Çanakkale Zaferi'dir

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü ve şehitleri anma günü dolayısıyla Kapaklı'da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Belediye meydanında düzenlenen çelenk sunma tör

GÜNDEM 18.03.2018 20:44:00 0
Şeref sayfalarımızdan biri Çanakkale Zaferi

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümü ve şehitleri anma günü dolayısıyla Kapaklı’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 

ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

 

Etkinlikler, saat 12:00’da Kapaklı Belediye Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Kıdemli Üstçavuş Emre Atasoy, “Bundan 103 sene önce yalnız bizim tarihimize değil, dünya harp tarihine altın harflerle yazılmış, şeref sayfalarımızdan biri Çanakkale Deniz Zaferidir” dedi. Çanakkale Zaferi’nin, teknik üstünlüğün; eşsiz kahramanlık ve fedakarlık karşısında biçare kaldığı, ‘Türkleri öldürebilirsiniz; fakat asla mağlup edemezsiniz” sözünü tüm dünyaya bir kez daha söyleten, muhteşem bir zaferin adı, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetinin ‘ön sözü’ olduğunu belirten Atasoy, şehitleri de şükran ve minnetle andı.

 

“İLHAM KAYNAĞI OLMAYA DEVAM EDECEKLER”

 

Vatan toprağını paha biçilmez kılan ve onu kutsallaştıran, her karış toprağın diyetini kanıyla ve canıyla ödeyen şehitlerin olduğunu kaydeden Atasoy “Onlar aynı zamanda millet olarak var oluşumuzun birlik ve beraberliğimizin ve vatan sevgimizin de ölümsüz kahramanlarıdır. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidir ki, temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yüce Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz Türk milleti tarafından daima saygıyla, övgüyle ve minnetle anılacak, gösterdikleri azim, feragat, cesaret ve kahramanlık yüce Türk milletine her zaman ilham kaynağı olmaya devam edecektir” dedi. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın ardından Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

 

KATILIM YOĞUNDU

 

Törene Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç, Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

YEMEKTE BİR ARAYA GELDİLER

 

Çelenk sunma töreninin ardından Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve protokol üyeleri, Karaağaç Mahallesi’nde bulunan şehitliği ziyaret etti. Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş’ın okuduğu duanın ardından protokol üyeleri Şehit Piyade Er Emrah Çalkın'ın ve Şehit Piyade Er Kadir Dadaş’ın kabirlerine kırmızı karanfil bırakıp dua etti. Öğlen de Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer şehit aileleri, gaziler ve aileleri için öğle yemeği verdi. Şehit ailelerinin ve gazilerin her konuda öncelikli olduğunu belirten Kaymakam Yüzer “Herhangi bir sıkıntılarında Kapaklı Kaymakamlığı olarak her zaman yanlarındayız. Bu ülkede yaşayan bireyler olarak şehitlere ve gazilere de çok şey borçluyuz” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ