Çiftlik Bank'ın çiftliğine operasyon

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile jandarma ekipleri tarafından, Saray'da bulunan Çiftlik Bank'a ait çiftlikte arama yapıldı. Çiftlikte hayvan olmadığını ve sadece 1 çalı?

GÜNDEM 14.03.2018 18:49:00 0
Çiftlik Bank

Çiftliğin çalışanı dışında girişlere izin verilmedi. Yaklaşık 2 saat süren aramanın ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri çiftlikten ayrılırken, jandarma ekipleri ise çiftliğin çevresinde güvenlik tedbiri aldı.

 

HAYVANLARIN NEREYE GÖTÜRÜLDÜĞÜ ARAŞTIRILIYOR

 

Geçtiğimiz ay Saray Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri Çiftlik Bank’a ait çiftlikte kulak küpesi bulunmayan hayvanların bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçerken, çiftlikte inceleme yapmak için Jandarma Komutanlığı’ndan tedbir alınmasını istedi. Jandarma ve Saray Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri çiftliğin kapılarının kilitli olması üzerine Saray Cumhuriyet Savcılığı’ndan arama kararı çıkartılarak çiftliğe girildi. Çiftlikte 50 büyükbaş hayvan bulunurken, 35’inde kulak küpesi olmadığı belirlendi. Büyükbaş hayvanlara ilişkin kulak küpesi ve veteriner raporu olmadığı için yasal işlem başlatılırken, işlemlerin ardından 35 hayvan yediemin olarak çiftlikte bulunan çalışana teslim edildi. Aynı gün yapılan ikinci incelemede ise 50 hayvanın çiftlikten götürüldüğü belirlendi. Ekipler, yediemin olarak bırakılan 15’i kulak küpeli 50 hayvanın nereye götürüldüğüne ilişkin inceleme başlatırken, bölge sakinleri çiftlikten bir süre önce kamyonlar ile büyükbaş hayvanların taşındığını ileri sürdü.

 

MİLYONLARCA LİRAYI ALARAK KAYIPLARA KARIŞTI

 

27 yaşındaki Mehmet Aydın, 2016 sonunda “200 bin lira yatırana aylık 50 bin lira kazanç” vaadiyle ‘Çiftlik Bank’ı kurdu. İddiaya göre internet üzerinden oynanan sanal bir oyun popüler hale gelince sanal ortamda tavuk, inek veya keçi sahibi olup kar payı alan kişilerin sayısı hızla arttı. Para yatıran üyelerine güven vermek için çeşitli illerde göstermelik tesisler kuran Mehmet Aydın, 77 bin 843 bin kişiden 500 milyon liranın üzerinde para topladı. İddiaya göre 62 bin 877 kişiye 393 .3 milyon TL ödeme yapıldı. Kalan para ise Kıbrıs’a ve Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarıldı. Aralık 2017'de Türkiye'deki şirketlerindeki görevini başkalarına devreden Aydın, milyonlarca lirayı alarak kayıplara karıştı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU