Başkan Akay'dan 'Tek Yön' açıklaması

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve partililerin, Atatürk Caddesi'nde çınar ağaçlarının sökülmesine tepki göstermesi ve Tek Yön uygulamasının Çerkezköy'e fay

GÜNDEM 13.03.2018 19:20:00 0
Başkan Akay

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve partililerin, Atatürk Caddesi’nde çınar ağaçlarının sökülmesine tepki göstermesi ve Tek Yön uygulamasının Çerkezköy’e faydasının olmadığını dile getirmesi üzerine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da yazılı bir açıklama yaptı.

 

2017’DEN İTİBAREN TEK YÖN UYGULAMASINA GEÇİLDİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) 18 Ocak 2017 tarih ve 2017/7 sayılı kararı ile Atatürk ve Öztrak Caddeleri ile buna bağlı sokaklarda yeni trafik sirkülasyon projesi kapsamında tek yön uygulamasına geçildiğini kaydeden Akay “Yeni trafik sirkülasyonu Çerkezköy Belediye Meclisi’nde 1 Kasım 2016 tarihinde Belediye Meclis üyelerinin fikir ve düşüncelerine iki seçenekli olarak sunulmuş, ardından 1 Kasım 2016’dan itibaren tüm yayın organlarımız aracılığı ile tüm Çerkezköy Halkı ile paylaşıldı” dedi.

 

“AĞAÇLARIN KALDIRILMASI YÖNÜNDE GÖRÜŞ BİLDİRDİLER”

 

İki seçenekle ilgili yani, orta refüjün kaldırılarak veya orta refüjün kalarak tek yöne geçilmesi ile ilgili görüş ve önerilerin alınmaya başlandığını dile getiren Akay “1 Kasım 2016 tarihinde meclis tutanaklarında anlaşılacağı gibi konu ile ilgili söz alan 3 Ak Partili, 1 Cumhuriyet Halk Partili üye ağaçların-orta refüjün kaldırılarak düzenleme yapılması yönünde görüş beyan etti. Kasım 2016’dan Haziran 2017 tarihine kadar geçen yaklaşık 7 aylık dönemde vatandaşlarımız ve kamuoyundan alınan yüksek çoğunlukta ağaçların kaldırılarak düzenleme yapılması görüşü neticesinde Temmuz 2017 tarihinden itibaren Öztrak Caddesinde ağaç söküm işlemleri başladı” dedi.

 

120 IHLAMUR AĞACI DİKİLDİ

 

Toplam 294 ağacın sökülerek mezbahada bulunan depoda güçlendirildiğini kaydeden Akay “Önümüzdeki günlerde sokak, park ve bahçelerimizde dikimleri yapılacak. Ardından Atatürk Caddesi iki etapta da 106 ağacın söküm işlemi güvenli bir şekilde tamamlandı ve Cengiz Topel ile Narin Caddeleri’ne dikimleri gerçekleştirildi. Aynı zamanda Atatürk ve Öztrak Caddeleri’ne 40-45-50 cm çapında çoğunluğu ıhlamur olmak üzere 120 ağaç dikimi yapıldı ve dikimleri devam edecek” dedi.

 

“VATANDAŞLARIMIZIN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM”

 

Alınan kararlar çok önceden vatandaşların görüş ve önerileri doğrultusunda ilerlerken orta refüj düzenlemesinin yüzde 80’inin tamamlandığını kaydeden Akay “Yüzde 20’lik kısmı ile ilgili son etap tamamlanırken 12 Mart tarihinde AK Parti İlçe Başkanı ve yönetiminin, kendi beyanları ile çelişen yaptıkları kamuoyunu yanıltıcı ve aldatıcı tüm açıklamalarını vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum. Atatürk ve Öztrak Caddeleri ile ilgili yeni düzenleme çalışma hedeflerini Nisan ayı meclisinde belediye meclisimize, ardından esnafımıza ve vatandaşlarımıza açıklayacağız” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU