Yılmaz, ziyaretlerini sürdürüyor

1 Nisan'da yapılacak olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine mavi liste ile katılacak olan Başkan Adayı Rahmi Yılmaz, ekibi ile birlikte ziyaretlerini sürdürüyor. Yılmaz bugün de Kapaklı Bele

GÜNDEM 13.03.2018 19:16:00 0
Yılmaz, ziyaretlerini sürdürüyor

1 Nisan’da yapılacak olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine mavi liste ile katılacak olan Başkan Adayı Rahmi Yılmaz, ekibiyle birlikte saat 11:00’da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı ziyaret etti. Başkan Mandalı, konuklarını Kapaklı Belediyesi Meclis Salonu’nda ağırladı.

 

“ODALARIN KURULMASI GEREKİYOR”

 

Ziyarette konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı’nın 6 Aralık 2012’de çıkan kanunla ilçe olduğunu anımsatarak “Bu kanunla 3 yeni ilçe doğdu. Bir tanesi Kapaklı, bir tanesi Ergene, bir tanesi de Süleymanpaşa'dır. Süleymanpaşa'da herhangi bir kayıp olmadı. Neden olmadı? Çünkü eski adı Tekirdağ'dı. Sadece isim değişikliği oldu” dedi. Kapaklı’ya Ziraat Odası, Şoförler Odası ve Esnaf Sanatkarlar Odası kurulması gerektiğini söyleyen Mandalı “Kapaklımıza üniversite gerekiyor. Yani Kapaklımıza değişik statüler de gerekiyor. Mesela Ticaret Odası’nı geçmiş yıllarla kıyasladığımızda yatırımlarının yüzde 10'unu buraya doğru getirmesini isterdik. Biz Çerkezköy isminden sakın ola gocunmuyoruz, gurur duyuyoruz, eski ilçemiz” dedi.

 

“HİZMETE İHTİYACIMIZ VAR”

 

Mandalı “Eğer Çerkezköy Ticaret Odası çok samimi ise biz Saray ve Kapaklı olarak Çerkezköy Ticaret Odası çatısı altında hizmetlerimizi en iyi şekilde yapmak istiyoruz. Ama Çerkezköy Ticaret Odası samimi değilse kusura bakmayın ileri ki yıllarda Çerkezköy Ticaret Odası'nda Saray'ında görüşünü alarak ve biz Kapaklı olarak ayrılma zaruretini göreceğiz. 120 bin nüfuslu bir yerde bu tip hizmetleri iyi bir şekilde yürütebiliyoruz. Bizim de hem bireysel hem genel hem de yerel olarak hizmetlere ihtiyacımız olduğunu da vurgulamak istiyoruz” diye konuştu.

 

“KARARLARI BİRLİKTE ALMAMIZ GEREKİYOR”

 

Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeleri adaletli bir şekilde hizmetlerinden yararlandırmaya çalıştığını söyleyen Mandalı “Ama maalesef İl Özel İdaresinden gelme hizmetler olduğu için çoğu yerde vatandaşlarımız köylerinde sularını bile içemiyorlardı. Arıtma tesisleri için uğraşıldı. Saray'ı biliyorsunuz alt yapısından üst yapısına, yağmur suyu hattına kadar tesisler yapılmış oldu. Güzel bir hizmet oldu. Bu sene de üst yapılarındaki düzenleme gerçekleştirilirse Saray'ın merkezi anlamda sorunları çözülmüş olacak. Yerelle Ticaret Odası'nın ne alakası var demeyin çünkü siz yarın yönetim içerisinde olduğunuzda biz sizlerle etle tırnak gibiyiz. Ben sizleri özel kamu kurumu olarak görüyorum. Kararlarımızı beraber almamız lazım. Ticaret Odası’ndaki arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Demokrasinin olmazsa olmazlarıdır bunlar. Bu görevi en iyi şekilde yürüteceğinizden şüphem yok” dedi.

 

“FIRSAT EŞİTLİĞİNİ ÖN PLANDA TUTTUK”

 

Odanın ve çalışanların menfaatlerini ön planda tutabilecek, bölgenin doğasına, ekonomisine zarar verebilecek her türlü problemde önünde durabilecek genç dinamik iş adamları ve iş kadınlarını bir araya getirerek iyi bir ekip kurduklarını belirten Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz da “Tabi bunu yaparken özellikle iş kadınlarımıza fırsat eşitliğini ön planda tuttuk. Düşündük ki kadının katılmadığı kadının yok sayıldığı toplumda medeniyet ölçüleri çerçevesinde değerlendirmek mümkün değildir. Kadın toplumun içindeyse toplum medenidir, üretkendir” dedi.

 

“İNSANLARIN YÜZDE 85’İ KANSER”

 

Ziyarette termik santral ile ilgili de konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Termik Santral önemli bir konu. Biz gidip gördük. Zonguldak'a gittiğimizde vatandaşa bir dokunuyorsun bin ah işitiyorsun. Söyledikleri kısa bir söz var; ‘Biz yandık siz yanmayın’. Orada iki dağ arasına kül barajı yapmışlar. Küllere bakıyoruz rüzgar eserse yerleşme yerleri kül rüzgarına maruz kalıyorlar. İnsanların yüzde 85'İ kanser. Oradaki nehirlere bakıyoruz nehir suları çekiliyor. Deniz boyuna bakıldığında kömürün yüzde 80'i dışarıdan geliyor” dedi.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

Rahmi Yılmaz ve beraberindekiler Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nü de ziyaret etti. Yılmaz ve beraberindekileri ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan karşıladı. Ziyaretten dolayı Rahmi Yılmaz ve ekibine teşekkür eden ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, seçimde kendilerine başarılar diledi.

 

“BU ODAYI KURACAĞIZ”

 

Tekirdağ Sanayi Odası’nın kurulacağını kaydeden Sözdinler “Bu odayı kuracağız. Mahkeme kararını aldık, bakanlar kurulundan geçmiş ve iş bitmiştir. Bu kısacası oyalama taktiğidir” dedi. Sanayi Odası’nın kurulmasını istediklerini kaydeden Rahmi Yılmaz da “Odayı birlikte yaptık. Odanın herhangi bir katını istiyorsanız, şube merkez olarak da kullanabilirsiniz. Oda hepimizindir” dedi.

 

“SEÇİMLER 12 GRUPTA YAPILACAK”

 

1 Nisan’da yapılacak olan ÇTSO organ seçimlerinde meslek komitesi asıl üyelerinin seçileceğini söyleyen Yılmaz, “Seçimler ise 12 grupta yapılacak. İkinci grup tekstil grubu ağırlıklı sanayiciler olduğu için centilmenlik gereği o grupta sanayicilerin yapacağı beyaz listeye destek vereceğiz. Sanayicinin işine karışmak istemiyoruz. Diğer 11 grupta yine sanayicilerimiz var ama sanayicilerle ticaret erbaplarını karıştırmışlardır. Bu kadro inşallah 1 Nisan’da görevine başlayacak” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU