"Bölge sanayicilerine yeni bir perspektif kazandıracak"

Türk Eximbank İrtibat Bürosu, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi binasında açıldı. Açılışta konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler irtibat bürosu açılışının b

GÜNDEM 13.03.2018 19:14:00 0

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde hizmet verecek olan Türk Eximbank İrtibat Bürosu, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi binasında açıldı.

 

AÇILIŞI YAPILDI

 

Saat 16:30’da açılışı gerçekleştirilen irtibat bürosunun, Tekirdağlı firmaların hem Türk Eximbank ürünleri hakkında daha fazla, hızlı ve güncel bilgi alabilmesini, hem de Türk Eximbank’a daha kolay erişebilmesini sağlayacağı belirtildi.

 

VALİ CEYLAN DA KATILDI

 

Açılışa Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi OSB Başkan Vekili Natan Yakuppur ile iş adamları katıldı. Açılışta konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, 9 Ocak 2018’de Türk Eximbank yetkilileri ile yaptıkları toplantıda birlikteliğin yeni bir ivme kazanması, bölge ihracatçılarına yeni bir atılım ve dönüşüme yol açması dileğinde bulunduklarını anımsattı.

 

“CİDDİ BİR ÜRETİM ALANI”

 

Bu dileğin ilk ciddi adımını atarak Türk Eximbank Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi İrtibat Ofisinin açılışını gerçekleştirdiklerini kaydeden Sözdinler “Türk Eximbank’ı ve çalışmalarını çok önemsiyoruz. Bölgemiz, zaman zaman ifade ettiğimiz üzere,  ülkemiz ekonomisi için yaklaşık 20 milyar dolarlık bir cironun gerçekleştiği çok ciddi bir üretim alanıdır. Bu çerçevede;  Eximbank’ın Genel Müdürü ve heyetine, bölgemize verdikleri önem çerçevesinde, bu irtibat bürosunun açılışına gösterdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi. Gönüllerinin bu irtibat bürosunun ardından bölgeye Türk Eximbank’ın bir şubesinin açılmasından yana olduğunu kaydeden Sözdinler “Umut ediyoruz ki, bu irtibat bürosunun ardından bu şubenin açılışını da kısa zamanda gerçekleştiririz” dedi. Bölge sanayicilerinin Türk Eximbank ile olan çalışmalarını hızlandıracağına, bugünkü irtibat bürosu açılışının bölge sanayicilerine ayrıca yeni bir perspektif kazandıracağına inandığını söyleyen Sözdinler, açılışa katılanlara da teşekkür etti.

 

“TÜRKİYE’NİN 9’UNCU BÜYÜK BANKASIYIZ”

 

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım da kredi büyüklüğünde Türkiye’nin 9’uncu büyük bankası olduklarını ifade ederek “İhracat kredilerinin yüzde 46’sını tek başına veren bankayız. İhracatın yüzde 25’inin finansmanını sağladık. Türkiye’nin en büyük alacak sigortalı şirketi olmakla birlikte kredi, sigorta ve garanti ile tüm hizmetleri tek çatı altında veren bankayız. 2017 yılında ihracatçılarımıza 39,3 milyar dolarlık finansman desteği vererek ihracatın yüzde 25’ine katkı sağladık. 2018 yılında ise bu desteğimizi yüzde 17’lik bir artışla 46 milyar dolara, ihracatı destekleme oranımızı da yüzde 27’ye yükselteceğiz” dedi.

 

MÜŞTERİ SAYISI 9 BİN 48

 

Toplam müşteri sayılarının 9 bin 48 olduğunu kaydeden Yıldırım “Hedefimiz 100 bin mal ve hizmet ihracatçısına ulaşmak. Yeni şubelerimiz ve bu irtibat büroları aracılığıyla bir yandan Bankamızı ihracatçılarımıza daha iyi anlatabileceğiz. Diğer yandan da ihracatçılarımızın bize erişimini kolaylaştıracağız, çünkü irtibat bürolarımız bilgilendirme dışında başvuru evraklarının iletilmesinde de aracılık yapacaklar” dedi. Tekirdağlı firmaların, ihracatın finansmanı alanında Bankanın sunduğu düşük maliyetli kredi ve alacak sigortası imkanlarından faydalanarak, daha rahat, güvenli ve istikrarlı bir finansman ortamında ticaret yapma imkanına kavuşacağını söyleyen Yıldırım, bu irtibat büroları sayesinde firmaların ihracata yönelmelerinin avantajları konusunda farkındalıklarının artmasının da sağlanacağını ifade etti.

 

PROTOKOL İMZALANDI

 

Açılışta Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da konuşma yaptı. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin en önemli sanayi kuruluşlarından birisi olduğunu ifade eden Ceylan, ÇOSB’nin özellikle son yıllarda bölgede gerek meslek lisesi, gerek diğer yatırımlarla, hem sosyal etkinlikleri, sanayicinin işini kolaylaştırıp onlara hızlı hizmeti sunmak için ciddi çalışmalar yaptığını ifade etti. Çorlu ve Çerkezköy’deki sanayi tesislerinin yaptıkları üretimle önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Ceylan “Ülke ekonomisi açısından da önemli bir değere sahip. İnşallah Türk Eximbank’ın ofisinin kurulmasıyla birlikte bölgemizdeki sanayicilerin ihracatla ilgili ve diğer konularla ilgili hizmet sunumunda daha hızlı ve efektif bir imkan elde edecekler” dedi. Konuşmaların ardından Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ile ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından işbirliği protokolü imzalandı. Protokolün imzalanmasının ardından Vali Ceylan, protokol üyeleri ve davetliler irtibat bürosunu gezdi.

 

Haber / Özge MERİÇ