245 dekar meranın tapusu teslim edildi

Tekirdağ Ergene İğneler Mahallesi'nde hazine arazisi statüsündeki 245 dekar alan mera vasfına dönüştürüldü. Alınan tapu Köy Muhtarlığına teslim edildi.  

GÜNDEM 13.03.2018 12:14:00 0
245 dekar meranın tapusu teslim edildi

Tapu teslim törenine AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriye Sarıkoca, protokol üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören İğneler Muhtarı Halit Dinler, Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriye Sarıkoca, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün’ün konuşmaları ile devam etti.

 

“ÜRETİCİLERİN GELİRİNİN ARTMASINA DESTEK OLUNACAK”

 

Törende konuşan Vali Mehmet Ceylan “İğneler Mahallemiz bölgede en fazla büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığına sahip. Mahallemizde 593 dekar mera varlığı mevcut iken 245 dekar hazine arazisi de mera vasfına dönüştürülerek burada yaşayan üreticilerimizin kullanımına sunulmuş oldu. Amacımız hayvancılığın gelişmesine destek olabilmek, üreticilerimizin gelirinin artmasına destek olabilmek" dedi.

 

 MERAYA GÜBRE ATILDI

 

Trakya Bölgesinde ilk olarak hazine arazisinin mera statüsüne dönüştürüldüğünü belirten Ceylan; meraların gelecek nesillere bırakılacak bir miras olduğunu, korumak gerektiğini vurgulayarak örnek olacak bu çalışmadan dolayı İğneler Muhtarı Halit Dinler ve çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Vali Mehmet Ceylan tarafından 245 dekar meranın tapusu İğneler Muhtarı Halit Dinler’e verildi. Törende Vali Mehmet Ceylan, Milletvekili Metin Akgün, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriye Sarıkoca, protokol üyeleri, muhtarlar ve İğneler halkı tarafından meraya gübre atıldı.

 

Haber / Özge MERİÇ