İklim değişikliğinin doğuracağı sonuçlar  

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi yetkilileri, "Trakya Bölgesinde İklim Değişikliği ile Mücadele ve Adaptasyon için Kapasite Artırımı" başlıklı projenin 2'nci izle

GÜNDEM 13.03.2018 12:10:00 0
İklim değişikliğinin doğuracağı sonuçlar  

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) tarafından desteklenen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yararlanıcısı olduğu "Türkiye'de İklim Değişikliği Alanında Kapasitesinin Geliştirilmesi Hibe Programı" kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin Proje sahibi, Namık Kemal üniversitesinin ortağı ve Trakya Belediyeler Birliği (TRAKYAKENT) ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (TESKİ) iştirakçisi olduğu "Trakya Bölgesinde İklim Değişikliği ile Mücadele ve Adaptasyon için Kapasite Artırımı" başlıklı projenin 2. İzleme toplantısında iklim değişikliğinin doğuracağı sonuçlar ele alındı.

 

KALİTELERİNİN ARTIRILMASI AMAÇLANIYOR

 

Projede arazi kullanımı ve iklim değişikliği projeksiyonlarını dikkate alınarak bölgesel ve ulusal kalkınma planları ile uyumlu, sürdürülebilir ekonomik gelişmenin sağlanması için hızlı nüfus artışı, ticaret ve sanayideki gelişme yanında, iklim değişikliğine karşı arazi ve su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, tarımsal üretimin devamlılığı ve taşkın risk ve zararlarının minimuma indirilmesi veya yok edilmesi için paydaşların kapasitelerinin artırılmasının amaçlandığı ifade edildi.

 

PROJE İNCELENDİ

 

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve 18 ay boyunca yönetilecek olan proje, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan izlemeye gelen uzmanlar tarafından incelenirken, proje hakkında detaylı bir denetim gerçekleştirilerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda gerçekleştirilen proje denetimine, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Namık Kemal Üniversitesi öğretim görevlileri; Prof. Dr. Fatih Konukcu, Prof. Dr. Selçuk Albut, Dr. Bahadır Altürk ile Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığından Ziraat Yüksek Mühendisi Levent Tuna katıldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ