Uygulamalı eğitimde yeni bir model

Üniversite-Sanayi işbirliğinin gelişmesine ve daha nitelikli gıda mühendislerinin yetiştirilmesine önemli katkılar sağlayacak uygulamalı eğitimde yeni bir model olan İntörn Mühendislik Eğitim Programı Nam

GÜNDEM 12.03.2018 23:25:00 0
Uygulamalı eğitimde yeni bir model

İntörn Mühendislik Eğitim Programının, mezun durumdaki başarılı öğrencilerin mesleki farkındalıklarını ve yeterliliklerini önemli oranda artırarak gıda mühendisliği alanında eğitime yeni bir yaklaşım getirdiğini kaydeden yetkililer “İntörn mühendislik programı, Gıda Mühendisliği Bölümündeki eğitimini başarı ile yürüten öğrencilerin gıda sektöründe uygulamalı deneyim kazanmalarını, istenilen niteliklere sahip olarak mezun olmalarını ve sektörde yer alan kuruluşları yakından tanımalarını amaçlamaktadır” dedi.

 

16 HAFTA UYGULANACAK

 

İntörn Mühendislik Eğitim Programının, staj uygulaması olmayıp, bu uygulamanın çok ötesinde mezun aşamasına gelmiş öğrencileri meslek hayatına hazırlayan en son aşama olarak tanımlandığını dile getiren yetkililer “İntörn mühendis, en son öğretim dönemini gıda sektöründeki bir kuruluşta uygulamalı olarak geçirecek mühendis adayıdır. İntörn mühendisler, Üniversitemizde tüm derslerini alarak ve mezuniyet şartlarına erişmiş olarak bu statüye hak kazanmışlardır. Program, Üniversitemiz akademik takviminde bahar dönemi için yer alan tarihler arasında kesintisiz olarak 16 hafta süre ile uygulanacak” dedi.

 

“GIDA KURULUŞLARININ YÜKÜMLÜLÜĞÜ YOK”

 

İntörn Mühendislik Eğitim Programının, ilgili uygulama ve esaslarını içeren “Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü İntörn Mühendislik Eğitimi Yönergesi”ne göre yürütüldüğünü söyleyen yetkililer “Programın uygulamasında öncelikle Namık Kemal Üniversitesi ile gıda kuruluşu arasında “İntörn Mühendislik Eğitimi Protokolü” imzalanmaktadır. Ayrıca, intörn mühendislik eğitimi esasları ve tarafların yükümlülüklerine ilişkin sözleşme ile üniversite, gıda kuruluşu ve intörn mühendis arasındaki yükümlülükler imza altına alınmaktadır. Namık Kemal Üniversitesi, intörn mühendisleri 5510 sayılı Kanun gereği İş Kazası ve Meslek Hastalıklarına karşı sigortalamaktadır. Bu konuda gıda kuruluşlarının bir yükümlülüğü yok” dedi.

 

PROTOKOLLER İMZALANDI

 

İntörn Mühendislik Eğitim Programı kapsamında ülkemiz gıda sektörünün önde gelen ve Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Sakarya illerinde bulunan 25 ulusal ve uluslararası gıda firması ile anlaşma sağlanarak protokoller imzalandığını ve 40 Gıda Mühendisi adayının program çerçevesinde eğitimlerine başladığını söyleyen yetkililer “Gıda Sektörünün intörn mühendislik eğitim programına gösterdiği ilgi ve destekten dolayı öğrencilerimiz adına müteşekkiriz. Gıda sektöründeki firmalar intörn mühendislik eğitim programı sayesinde, gelecekte çalıştırmayı düşündüğü gıda mühendisi adaylarına için izleme ve değerlendirme fırsatı verecek ve ileriki süreçler için insan kaynağı oluşturabilecekler” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN