Seçimler 1 Nisan'da yapılacak

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin, oda seçimlerinin 1 Nisan tarihinde yapılacağını açıkladı.

GÜNDEM 11.03.2018 22:33:00 0
Seçimler 1 Nisan

Oda seçimlerinin 1 Nisan Pazar günü yapılması için İlçe Seçim Kurulu’ndan onay aldıklarını söyleyen Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin, “1967 yılından günümüze başarılı bir şekilde çalışmalarını sürdüren Odamızın tarihine yakışır bir seçim olması için yönetim kurulu olarak var gücümüzle çalışıyoruz ve her seçim döneminde olduğu gibi demokratik ve şeffaf bir seçim süreci geçirmek öncelikli hedefimiz” dedi.

 

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

 

Önlerinde bir seçim süreci olduğunu kaydeden Bilgin “Temiz, adil, dürüst bir yarış olması için kullanılan üslubun ve seçim ortamının saygınlığını oldukça önemsiyoruz. Bu seçimin üyelerimize yakışan saygın ve demokratik bir ortamda gerçekleşmesi için, üzerimize düşeni eksiksiz yapacağız. Tüm adayların da aynı hassasiyette olacağını ümit ediyoruz” dedi.

 

“VEKALETEN OY KULLANILAMAZ”

 

Şirket temsilcilerinin seçimde oy kullanabilmeleri için firmayı temsil ve imzalama yetkili olmaları gerektiği belirtilerek “Oda seçimlerinde oy kullanacak gerçek veya tüzel kişi firma seçimin yapılacağı tarih esas alınmak suretiyle odaya en az 2 yıl süreyle kayıtlı olmalıdırlar. Vekaleten oy kullanılamaz. Tüzel kişiler seçimlerde imza sirküleri ile oy kullanabilecekleri gibi, ticaret sicilinden alacakları yetki belgesi ile de oy kullanabilirler. İmza sirkülerinden temsilcinin TC kimlik numarası mutlaka yazmalı, aslı veya noter onaylı sureti getirilmeli ve bir fotokopisi sandık kuruluna teslim edilmelidir. Müşterek imza kapsamında iş yapan tüzel kişiler mutlaka kimin oy kullanacağını belirtir ortak dilekçeyi sandık kuruluna vermelidirler. Gerçek kişilerin yetki belgesi almalarına gerek yok. Nüfus cüzdanını tevdi etmek suretiyle oy kullanabilirler. Aidat borcundan dolayı askıda bulunan üyeler seçim listeleri kesinleşinceye kadar borçlarını ödeyip listelere dahil olabilirler. Oy kullanacak gerçek veya tüzel kişinin vergi kaydının aktif olması gerekiyor” denildi.

 

ADAYLARDA ARANACAK ÖZELLİKLER

 

Seçime girecek adaylarda aranacak özellikler de şöyle sıralandı: Oda seçimlerine girecek gerçek veya tüzel kişi seçimin yapılacağı tarih esas alınmak suretiyle odaya 2 yıl süreyle kayıtlı olmalıdırlar. Aday olmak isteyen tüzel kişi temsilcisi seçim tarihi esas alınmak suretiyle o tüzel kişiyi 6 aydır temsile yetkili olmalı. Aday 25 yaşını doldurmuş ve okur-yazar olmalıdır. Aday olacak gerçek veya tüzel kişinin vergi kaydının aktif olması gerekiyor. Gerçek veya tüzel kişi odaya kaydını gerektiren ticari ve sınaî kazanç dolayısıyla gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olmalıdır. Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı beş yıl veya daha fazla süreyle ya da devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık, vergi kaçakçılığı veya haksız mal edinme suçlarından hapis cezasına mahkûm olmamak gereklidir”

 

Haber / Menşure KARDEŞ