"Kadın toplumu oluşturan en önemli halkadır"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Kadın Kolları tarafından parti binasında düzenlenen etkinlikte çocuk gelinler, kadına şiddet ve kadına tecavüz olayl

GÜNDEM 9.03.2018 22:18:00 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Kadın Kolları tarafından parti binasında etkinlik düzenlendi.

 

KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

 

Etkinliğe Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, eşi Güliz Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, ilçe yönetimi, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Gençlik Kolları Başkanı Uğur Can Avcılar ve partililer katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı,  “Aslında bu gün sadece kadınlarımız konuşacak. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlarımıza verdiği hakları sonuna kadar kullanın” diyerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

 

“KADININ DEĞERİ BİLİNMELİ”

 

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca da günün anlam ve önemine değindi. Kadının değerinin bilinmesi ve kadına gereken önemin verilmesi gerektiğini söyleyen Alaca “Kadın toplumu oluşturan en önemli halkadır. Kadının katılmadığı, kadının yok sayıldığı bir topluluğu medeniyet ölçüleri çerçevesinde değerlendirmek mümkün değildir” dedi. Kadın toplumun içindeyse o toplumun medeni olduğunu söyleyen Alaca “Kadın toplumun içindeyse o toplum ileridir. Kadın toplumun içindeyse o toplum üretkendir. Kadın toplumun içindeyse o toplum, toplum gibi toplumdur” dedi.

 

TİYATRAL OLARAK ANLATILDI

 

Konuşmaların ardından çocuk gelinler, kadına şiddet ve kadına tecavüz olayları tiyatral bir şekilde CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu üyesi Asuman Cömert’in anlatımıyla sunuldu. Tiyatral gösterinin ardından kadınlara uygulanan çeşitli şiddet olayları ile ilgili slayt gösterisi sunuldu. Kadına şiddet konulu sunum yapan Tekirdağ Büyük Şehir Belediyesi Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Psikolog Beril Buket Bağcı da şiddetin insanlık tarihinde, yaşamın politik, ekonomik, sosyal ve psikolojik tüm alanlarında çeşitli biçimlerde yaşana gelmiş olgu ve sorunlardan biri olduğunu belirtti.

 

“KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARTIYOR"

 

Bağcı sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlık tarihi boyunca bireysel ve toplumsal düzeyde farklı boyutlarda görülen şiddet, kimi zaman fiziksel kimi zaman da psikolojik düzeyde kendisini gösteren, ne yazık ki yaşamın ayrılmaz bir parçası olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu durumda şiddet, insanın doğal bir özelliği olarak algılanmaktadır. Genellikle inandırma ve ikna yerine, kaba söz ve güç kullanma şeklinde ortaya çıkmaktadır”. Kadına yönelik cinsel şiddetin sonuçlarının ölümcül olmayan sonuçlar, psikolojik sonuçlar ve ölümcül sonuçlar olarak ayrıldığını kaydeden Bağcı, şiddetin önlenmesi konusunda ailelere de büyük görev düştüğünü belirterek “Ülkemizde son yıllarda kadına yönelik şiddet artıyor. Bunun önlenmesi için devletin ağır yaptırım uygulayıcı yasaları hayata geçirmesi gerekiyor” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ