"2 bin üye oy kullanacak"

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz, ekibi ile birlikte Belediye Başkanı Vahap Akay'ı ziyaret etti. Mavi listeyi tanıtan Yılmaz "1 Nisan'da odanın gerçek sahipleri odaya

GÜNDEM 9.03.2018 22:10:00 0

1 Nisan 2018 tarihinde yapılacak olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği ve Organ Seçimlerine Mavi Liste ile hazırlanan ve Yönetim Kurulu Başkan Adaylığını açıklayan Rahmi Yılmaz, ekibiyle birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti.

 

YAPACAKLARI ÇALIŞMALARI ANLATTI

 

Çerkezköy Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette konuşan Rahmi Yılmaz ÇTSO seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulunarak, seçilmeleri durumunda yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.  1 Nisan’da meslek komitesi seçimlerinin yapılacağını söyleyen Yılmaz, “Odamızı daha iyi yönetmek, üyelerimizin gelir seviyesini artırmak, bölgemizin ticaretini artırmak için odamızın menfaatlerini ön planda tutabilmek, bölgemizin doğasına ve ekonomisine karşı dik durabilecek genç iş adamları, iş kadınlarımız ve üyelerimiz ile bir araya geldik. Arkadaşlarımız da bizlere güvendiler” dedi.

 

“OY KULLANAMAYACAKLAR”

 

Türkiye’de 365 oda ve borsanın bulunduğunu söyleyen Yılmaz “Bizim hedefimiz genç dinamik iş kadınlarımızla beraber bu oranı yüzde 25 arasında çıkartmak istiyoruz. Bu amaçla yola çıktık. 1 Nisan’da odanın gerçek sahipleri odaya geleceklerdir” dedi. ÇTSO’nun 4 bin 350 üyesinin olduğunu, seçme ve seçilme yeterliliği olan üye sayısının ise yaklaşık 3 bin 300 olduğunu söyleyen Yılmaz, “Odamızda yüksek aidatlardan dolayı üyelerimizin üçte biri icra ile karşı karşıya bırakıldı. Demokratik hakları olan seçme ve seçilme yeterliliklerini bu dönem kullanamayacaklar” dedi. 1 Nisan’da yapılacak seçimlerde 2 bin üyenin oy kullanacağını söyleyen Yılmaz “Yıllık aidatlara ve oda kayıt ücretlerini yüzde 50 düşüreceğiz. Bizim sloganımız birlikte yönetmektir. O odanın gerçek sahipleri o odaya aidat ödeyen kişilerdir. Maalesef oda yönetimi kapıları kapatıyor. Meclis üyesi ve TOBB delegesi olarak adaylığımı bile açıklayamadık. Gelecek seçimde odanın her şeyi şeffaf şekilde olacak. Seçmen listeleri herkese ulaşacak” dedi. Yılmaz, Tekirdağ Sanayi Odası’nın kurulmasına karşı olmadıklarını da belirterek “Sanayi ile birlikte varız. Çerkezköy sanayi şehridir. Kurulursa kendilerine teklifte bulunacağız. Gelin ÇTSO’yu birlikte yaptık bir katını biz bir katını siz kullanın diye. Ayrıştırmaya gerek yok” ifadelerini kullandı.

 

“SANAYİCİLİĞİN DE ÇERKEZKÖY’DEN KOPMAMASI GEREKİYOR”

 

Çerkezköy’ün hızlı bir şekilde büyüdüğünü söyleyen Belediye Başkanı Vahap Akay da “Çerkezköy durağan bir şehir değil. Çerkezköy bir sanayi kenti bir sanayi şehridir. Biz bununla yaşamaya alışığız.  Sanayiciliğin de bana göre Çerkezköy'den kopmaması uzaklaşmaması gerekiyor.  Şehre olan aidiyetlerini güçlendirmemiz lazım. Bu yüzden ÇTSO, Büyükşehir Belediyesi, Yerel Yönetimler Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi dendiğinde akla ilk gelen bir sanayi şehridir” dedi.

 

“BU PAYLARI GERİ KAZANMAMIZ LAZIM”

 

Akay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurumlar arasındaki bağları düzenlemek zorunda olduğunu ifade ederek “Nüfus artışı ve buradaki ticaretin buradaki sanayinin katma değeri en önemli konulardan bir tanesi. Çerkezköy sınırlarında, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yasasıyla 5216 sayılı kanuna göre Belediyecilik yapılıyor. Şimdi Tekirdağ vergi birimlerinden pay alıyor. Tekirdağ'ın kanayan yarası da budur. Büyükşehir Belediye yasasında vergi birimlerinden Büyükşehir Belediyesi pay alır. Şimdi bizim vergi birimlerimiz oluşuyor. Bu konuyla ilgili girişimde bulundunuz. Ama bunu dillendirmemiz lazım. Bu dillendirmeyi Tekirdağ ve tüm milletvekilleri, belediye başkanları tüm kurumlar yüksek bir şekilde sesini çıkarmak zorundadır.  Çok ciddi bir vergi payı var. Bu pay maalesef İstanbul'a Ankara'ya vergi dairesi olan semtin Büyük Şehir Belediyesine vergi payı olarak geri dönüyor. Maalesef bu sıkıntılarımız var. Bugün Çerkezköy’de okul mevcutlarımız 50-55’dir.  Okul yatırımlarının dahi geciktirilmiş olduğu bir Çerkezköy'de yaşıyoruz. Bu sorunu halletmemiz duyurmamız dillendirmemiz lazım. Bu payları geri kazanmamız lazım” dedi. Bunun üzerine Rahmi Yılmaz da odalar olarak bir platform oluşturup bu konuda destek olacaklarının sözünü verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ