Tomurculukta kadının eli

Namık Kemal Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NAKSAM) ve Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) tarafından "Tohumculukta Kadının Eli ve Başarı Hikayeleri" programı düzenle

GÜNDEM 9.03.2018 21:48:00 0
Tomurculukta kadının eli

NKÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen programa NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Türkiye Tohumcular Birliği Yönetim Başkanı Kamil Yılmaz, Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği Başkanı Ahmet Dündar, NAKSAM Müdürü Doç. Dr. Gülen Özdemir, NAKSAM Yönetim ve Danışma Kurulu, kamu-kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademik personelimiz, öğrencilerimiz ve vatandaşlar katıldı.

 

“FARKINDALIK AÇISINDAN ÖNEMLİ”

 

Programda konuşan NAKSAM Müdürü Doç. Dr. Gülen Özdemir, “8 Mart 1857’de başlayan emekçi kadınların mücadelesi, farkındalık oluşturulması açısından son derece önemlidir. NAKSAM çalışmalarında daha çok kırsaldaki kadın ve onların ekonomik kaynaklara erişimi, örgütlenme ve kooperatifçilik alanında olan duruşu önem kazanmıştır. Toprak, Tohum ve Kadın yaşamın kaynağıdır” dedi.  Türkiye Tohumcular Birliği Yönetim Başkanı Kamil Yılmaz da, “Ülkemizde sadece tarım ve tohum alanında değil her alanda kadın girişimcilerin yer almasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

 

BAŞARI HİKAYELERİNİ ANLATTILAR

 

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek ise “Kültürel, ekonomik ve iş hayatının ayrılmaz bir parçası ve toplumun temel taşı, ailenin ana unsuru olan kadınlar ayrıca annelik gibi mukaddes bir görevle toplumu şekillendirirken hayatın her zorluğunu da omuzlarında taşımaktadırlar” diye konuştu.  Başarılarıyla sektöre örnek olmuş beş kadın girişimcinin kendi başarı hikayelerini anlattığı programa Büşra Yapıcı, Dr. Dilşen Oktay,  Elif Mülayim Bayrak, Özlem Arslan ve Elmas Güner konuşmacı olarak katıldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ